magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 12.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 13 2014 - 09:51 GMT

Konateľ „podviedol“ klienta

Poverený príslušník PZ z prečinu podvodu obvinil 39-ročného Róberta z Košíc, ktorý v júli tohto roku ako konateľ jednej z košických spoločností, prevzal zálohu vo výške 300,- eur na dodávku a montáž plastového okna a dverí. Tie však v dohodnutom termíne nedodal a zálohu nevrátil. Poškodenému Košičanovi spôsobil škodu za 300,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Policajti zasiahli voči útočníkovi

Príslušníci Obvodného oddelenia PZ Jasov zabránili útočníkovi, aby dokonal svoje vyhrážky. Poverený príslušník PZ z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 29-ročného Marcela z Medzeva. Obvinený sa dňa 12.9.2014 v popoludňajších hodinách na dvore rodinného domu na Kováčskej ulici v Medzeve, vyhrážal ublížením na zdraví a zabitím svojmu otcovi (53). Následne už aj za prítomnosti policajnej hliadky svoje vyhrážky zopakoval a potom, čo schmatol trojmetrovú drevenou latu chcel zaútočiť na svojho otca. V tom mu však zabránili policajti a útočníka zaistili a predviedli na príslušný útvar. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až 3 roky.

Ryby chytal nezákonným spôsobom

Z prečinu pytliactva polícia obvinila 54-ročného ¼ubomíra z okresu Prešov. Obvinený dňa 08.10.2014 v dopoludňajších hodinách v katastri obce Margecany na vodnej nádrži Ružín, lovil ryby zakázaným spôsobom. Ako člen rybárskeho zväzu chytal na tri udice, čo je v rozpore zo zákonom o rybárstve. Nakoľko nemal žiadny úlovok rybárskemu zväzu nespôsobil žiadnu majetkovú škodu. Za tento skutok mu v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Opitý vodič „zaparkoval“ v oplotení rodinného domu

Polícia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila 27-ročného Petra z okresu Trebišov, ktorý viedol motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po ulici Oncsa smerom k ulici Kvetnej v obci Malý Horeš (okr. Trebišov). Obvinený neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu, povahe vozovky a svojim schopnostiam a s vozidlom dostal šmyk, prešiel na ľavú stranu vozovky a následne narazil do oplotenia rodinného domu. Po dopravnej nehode bol podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,21 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu /2,52 promile/. Poškodením oploteného domu a skrinky elektromeru spôsobil škodu cca 1.000,- eur. Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a umiestnili hod o cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]