magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 15 2014 - 12:28 GMT

Trafil ju kameňom

Poverený príslušník PZ z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil 19-ročného Petra z Košíc, ktorý koncom augusta 2014 v záhradkárskej lokalite na Jarmočnej ulici v Košiciach, fyzicky napadol 55-ročnú Košičanku. Úmyselne ju zasiahol kameňom do tváre a ľavého oka, čím jej spôsobil zranenie s dobou liečenia do 42 dní. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie.

Vlámal sa do kvetinárstva

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 39-ročného Imricha z Košíc, ktorý sa koncom augusta tohto roku vlámal do kvetinárstva na ulici Tr. SNP v Košiciach. Ukradol dve plechové príručné pokladnice s hotovosťou viac ako 400,- eur. Celkovo spôsobil škodu za takmer 450,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Vandali“ demolovali autá

Gelnickí policajti vypátrali troch mladíkov vo veku 21,26 a 16 rokov, ktorých obvinili z prečinu poškodzovania cudzej veci. Títo sa v noci dňa 07. septembra 2014 „nevmestili do kože“ a v obci Kojšov na odstavnej ploche poškodil až tri zaparkované motorové vozidlá.Na vozidle zn. Ford Ka odlomili spätné zrkadlo  na dverách vodiča, krytku nádrže a stierač zadných  dverí. Poškodenému spôsobili škodu vo výške 70,- eur. Následne na motorovom vozidle zn. Peugeot 306 combi, rozbili čelné sklo, ulomili obe spätné zrkadlá a stierače  čelného  skla. Z vozidla odcudzili  puklice kolies, čím takto poškodenému spôsobili škodu vo výške 290,- eur. Na ďalšom motorom vozidle zn. Škoda Felícia, rozbili čelné sklo – spôsobená škoda činí 150,- eur.  Celkovo na troch vozidlách spôsobili škodu vo výške 510,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Okradli spiaceho muža, na aute ukradli kolesá a z hospodárskeho dvora zvieratá  

Polícia pátra po doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí majú na svedomí viacero krádeží. Včera v skorých ranných hodinách na lavičke pred blokom ulice Švermu v Michalovciach, páchateľ využil chvíľkovú nepozornosť a podnapitosť  poškodeného 23-ročného Michalovčana, ktorý tam sedel na lavičke a spal. Počas spánku mu bez použitia násilia z vreciek nohavíc odcudzil osobné doklady, finančnú hotovosť 220,- eur, cigarety, zapaľovač a mobilný telefón. Takto mu spôsobil škodu za 360,-€    Neznámy páchateľ z pondelka na utorok na parkovisku ulice M. Rázusa v Michalovciach,  odcudzil z osobného motorového vozidla zn. Škoda Octávia všetky štyri kolesá s liatinovými diskami. Poškodenému spôsobil škodu vo výške 700,- eur. V oboch prípadoch poverení príslušníci PZ začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

V noci z pondelka na utorok doposiaľ neznámy páchateľ neoprávnene vstúpil na dvor rodinného domu v meste Trebišov. Následne sa vlámal do hospodárskej budovy, odkiaľ z chlievika  odcudzil 60 kg ošípanú, dve kačice, štyri husi a štyri morky - škoda 452,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinov krádeže a porušovania domovej slobody.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]