magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 16.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 17 2014 - 10:25 GMT

Platil cudzou kreditkou

Košickí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ z prečinov krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinil 32-ročného Miroslava z Popradu. Obvinený v auguste tohto roku v jednej z kaviarní na Hlavnej ulici v Košiciach, z tašky poškodeného 26-ročného z Topoľčian, ukradol peňaženku s osobnými vecami, dokladmi, hotovosťou a platobnými kartami. Pomocou platobných kariet následne na rôznych miestach v Košiciach urobil neoprávnené platby v celkovej výške 55,60- eur. Celkove mu spôsobil škodu vo výške za viac ako 150,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Opitý mladík jazdil na „cudzom“ aute

Poverený príslušník PZ z prečinov neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinil 19-ročného Miroslava z okresu Košice-okolie. Obvinený sa za doposiaľ nezistených okolností zmocnil osobného motorového vozidla zn. Škoda Fábia, pričom v skorých ranných hodinách ho včera (16.10.2014) zastavila a kontrolovala policajná hliadka na Americkej triede v Košiciach. Pri kontrole bol vodič podrobený aj dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,60 mg/l alkoholu v dychu (1,25 promile). V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Pytliak zastrelil jeleňa

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera (16.10.2014) v lokalite „Jani kútˮ, v katastri obce Slanec (okres Košice-okolie), bez povolenia a neoprávnene ulovil jeleňa vo veku 6 až 7 rokov, o hmotnosti asi 200 kg. Zviera usmrtil doposiaľ nezistenou strelnou zbraňou. Miestnemu poľovníckemu združeniu spôsobil škodu vo výške 2.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva /trestná sadzba trestu odňatia slobody na 1 až 5 rokov/.

Vodiči dodržujte predpisy

Na cestách Košického kraja bude dnes viac policajtov. Vodiči by mali byť disciplinovaní, sledovať cestnú premávku a dodržiavať predpisy, aby nemuseli siahnuť do peňaženky. V žiadnom prípade by si nemali sadať za volant pod vplyvom alkoholických či iných návykových látok a to nielen počas dnešnej osobitnej kontrole. Policajti sa zamerajú na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas jazdy a na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky. Svoju pozornosť upriamia aj na nemotorových účastníkov s dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb, reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti u chodcov aj cyklistov a na priechody pre chodcov, kde budú kontrolovať

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]