magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 22 2014 - 13:17 GMT

Polícia objasnila, ďalšie dva prípady vykradnutých domov

Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 20-ročného Ladislava z Prešova. Obvinený koncom augusta 2014 v obci Orechová (okr. Michalovce), prišiel k zadnej časti oploteniu rodinného domu, oddrôtoval zadnú bránku a prešiel k neuzamknutým vchodovým dverám domu. Vošiel do domu a z nákupnej tašky v kuchyni vybral peňaženku, z ktorej odcudzil finančnú hotovosť. 67-ročnej dôchodkyni spôsobil škodu za takmer 10,- eur. V prípade odkázania viny mu hrozí  trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Príslušníci PZ zo Strážskeho vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 42-ročného Bohumila z okresu Michalovce. Obvinený v pondelok (20.10.2014) na Zámočníckej ulici v Strážskom, cez neuzamknutú bránku vošiel na pozemok rodinného domu a kameňom rozbil sklenenú výplň na okna do pivnice. Následne cez okno vošiel do domu a odcudzil cestovnú tašku a mobilný telefón, čím majiteľovi spôsobil škodu za viac ako 800,- eur. V prípade odkázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Potužený motocyklista mal obrovské šťastie

Včera (21.10.2014) krátko po polnoci viedol 18-ročný vodič z okresu Rožňava, motocykel zn. JAWA, bez evidenčného čísla po ceste v obci Rochovce (okres Rožňava). Pri výjazde z miernej ľavotočivej zákruty, v smere jazdy od Rochoviec na Slavošovce nezvládol riadenie a spadol s motocyklom na vozovku kde zostal ležať. Pri nehode utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia do sedem dní. Vodič bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,03 mg alkoholu v jednom litri ním vydychovaného vzduchu /2,15 promile/. Poverený policajt PZ vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený bol zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Polícia opätovne upozorňuje, že alkohol za volant nepatrí

Aj napriek mnohým výzvam, každodennému výkonu služby zameraného na dohľad nad cestnou premávkou, či vykonaním rôznych opatrení zo strany polície, sa stále nájdu nezodpovedné osoby, ktoré arogantne pristupujú k zákazu viesť vozidlo pod vplyvom alkoholu. Polícia opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby nehazardovali so svojím zdravím či životom a neohrozovali iných. Práve alkohol je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd a preto voči takýmto nezodpovedným vodičom bude polícia postupovať nekompromisne.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]