magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 23 2014 - 13:33 GMT

Po hádke mu zaťal mačetu do hlavy, ďalší napadol policajta

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z prečinov porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví obvinil 18-ročného Rastislava z okresu Košice – okolie. Obvinený včera (22.10.2014) okolo 22.00 hodine v chatrči miestnej osady v obci Veľká Ida, pod vplyvom alkoholu a predchádzajúcej vzájomnej hádke, neoprávnene vošiel cez neuzamknuté dvere do izby, kde mačetou sekol do hlavy 34-ročného muža. Spôsobil mu sečnú ranu s predbežnou dobou liečenia cca 10 dní. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Včera (22.10.2014) krátko pred 15,30 hodine bola hliadka PZ vyslaná na vykonanie služobného zákroku na ulicu Čičarovskú vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce), kde malo dochádzať k nezhodám medzi miestnymi obyvateľmi. Počas vykonávania služobného zákroku a dokumentovania prípadu jeden z páchateľov rukou rozbil čelné sklo na služobnom motorovom vozidle PZ a v jednom okamihu zaútočil aj na jedného z policajtov, pričom mu podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil stredne ťažký úraz – zlomeninu záprstnej kosti s dobou liečenia nad 7 dní. Policajti ho vzápätí spacifikovali a predviedli na príslušný útvar. Škoda na služobnom vozidle činí cca 500,- eur. 33-ročného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vytriezvení ho vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície s najväčšou pravdepodobnosťou obviní zo zločinu útoku na verejného činiteľa, za čo mu v prípade dokázania viny, vzhľadom na zranenie policajta bude hroziť trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Za poltucet sliepok a kohúta mu hrozí až päťročné väzenie

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 36-ročného Vladimíra, ktorý v polovici októbra 2014 okolo polnoci v obci Malčice (okres Michalovce), preliezol zo zadnej časti oplotenie rodinného domu. Následne prišiel do hospodárskej časti dvora ku kurínu, z ktorého odcudzil šesť sliepok a kohúta. Poškodenej spôsobil škodu vo výške 35,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Zamestnankyňa herne peniaze prehrala na automatoch

Poverený príslušník PZ z prečinu sprenevery obvinil 45-ročnú ženu zo Sobraniec. Tá ako zamestnankyňa jedného zo sobraneckých pohostinstiev, koncom februára 2014 zobrala z pokladne peňažnú hotovosť, ktorá jej bola zverená na vyplácanie výhier a tie použila a prehrala na výherných hracích automatoch. Majiteľovi spôsobila škodu vo výške 453,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

S nákladiakom „zaparkoval“ v priekope, mal takmer tri promile

Včera (22.10.2014) krátko pred 15,00 hodinou 31-ročný vodič z Michaloviec, viedol nákladné vozidlo zn. Iveco v obci Petrovce nad Laborcom. Pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stave a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, zišiel vľavo do priekopy, kde narazil do telefónneho ståpa. Pri dopravnej nehode poškodil aj elektrickú rozvodnú skriňu. Vodič utrpel ľahké zranenia, iné osoby zranené neboli. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 1.400,- eur. Po dopravnej nehode bol vodič podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,31 mg/l alkoholu v dychu (2,73 promile). To by však nebolo všetko, policajti lustráciou zistili, že vodič viedol vozidlo aj napriek tomu, že má rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti vedenia motorových vozidiel všetkých druhov na dobu 12 mesiacov (do 17.9.2015). Poverený príslušník PZ vodiča obvinil z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a  ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]