magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 05.11.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 06 2014 - 16:26 GMT

Muža bez známok života našli príbuzní v budove bývalej výmenníkovej stanice

Včera (5.11.) vo večerných hodinách došlo za doposiaľ nezistených okolností k usmrteniu 39-ročného muža z Košíc, ktorý bol príbuznými nájdený v budove bývalej výmenníkovej stanice na Hrebendovej ulici v Košiciach bez známok života. Privolaný lekár skonštatoval smrť obesením, predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. V tejto súvislosti vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Chlapca fyzicky napadli a ukradli mu školskú tašku

Včera (5.11.) okolo obeda na ceste vedúcej od zastávky autobusu k cintorínu v obci Kecerovce (okr. Košice okolie) piati neznámi páchatelia dobehli 11-ročného chlapca, ktorému z ramena strhli školskú tašku, roztrhli mu kapucňu na vetrovke, pričom sa im chlapec snažil ujsť. Keď ho pri miestnom cintoríne dobehli, jeden z páchateľov ho päsťou udrel do tváre, v dôsledku čoho chlapec spadol na zem. Následne mu prehľadali vrecká a žiadali od neho peniaze. Potom poškodenému chlapcovi násilím ukradli školskú tašku, v ktorej mal čipovú kartu na autobusovú prepravu a finančnú hotovosť 10 eur. Napadnutý chlapec utrpel drobné poranenia nevyžadujúce lekárske ošetrenie. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže (trestná sadzba 7 až dvanásť rokov). Polícia po páchateľoch intenzívne pátra.

Polícia obvinila rodičov z ohrozovania mravnej výchovy mládeže

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže obvinil 38-ročného muža a 37-ročnú ženu z Krišovskej Lieskovej (okr. Michalovce), ktorí ako zákonní zástupcovia svojich detí (19,17,15) zanedbávali povinnosť dbať o ich sústavnú a dôslednú starostlivosť o výchovu, zdravie a všestranný vývoj, ktorá im vyplýva zo zákona. Najstarší (19) z detí bol v roku 2012 právoplatne odsúdený za prečin krádeže formou spolupáchateľstva a prečin porušovania domovej slobody. V roku 2013 v dvoch prípadoch bol uznaný vinným za spáchanie priestupku proti majetku. Mladší (17) sa v roku 2012 dopustil priestupku proti majetku a v voch prípadoch priestupku proti občianskemu spolunažívaniu, v roku 2013 a vo februári 2014 bol právoplatne odsúdený za prečin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Najmladší z detí bol právoplatne odsúdený za prečin krádeže formou spolupáchateľstva vo februári tohto roka. Za tento skutok hrozí obvineným rodičom až päťročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]