magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.a 11. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 12 2014 - 11:28 GMT

Padajúce stromy jednu osobu usmrtili, druhá je vo vážnom stave

V pondelok (10.11.2014) v okresoch Košice-okolie a Rožňava došlo k dvom nešťastiam. Krátko po 15,00 hodine v lesnom poraste v lokalite Dolina Teplica, v katastri obce Jasov (okres Košice-okolie), počas ťažobných prác došlo k pádu stromu. Strom zasiahol 33-ročného muža z okresu Stará ¼ubovňa, ktorý bol s devastačnými poraneniami prevezený rýchlou zdravotnou službou do košickej nemocnice, kde je hospitalizovaný. Z ťažkých zranení sa bude liečiť viac ako 42 dní. Prípad prešetrujú Jasovskí policajti ako prečin ublíženia na zdraví.

V čase o 15.30 hodine na lúke zvanej Tobóka v katastri obce Bretka o rok staršieho miestneho muža (34) zavalil ovocný strom potom, čo ho motorovou pílou vypílil. Muž utrpel zranenia nezlučiteľne so životom, ktorým na mieste podľahol. Ohliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil a nariadil zdravotnú pitvu. Prípad prešetrujú policajti Obvodného oddelenia PZ Plešivec ako podozrenie z prečinu usmrtenia.

Dôchodcovi strhol retiazku

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 23-ročného Milana z okresu Košice-okolie. Obvinený koncom júna tohto roku v záhradkárskej lokalite zvanej Heringeš v Košiciach, strhol z krku 73-ročného dôchodcu z Košíc retiazku zo žltého kovu a z miesta ušiel. Dôchodcovi spôsobil škodu za viac ako 230,- eur. V prípade dokázania viny mu za túto krádež hrozí až dvojročné väzenie.

Kanalizačný poklop sa „stal obeťou“ dvoch tínedžerov

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil dvoch mladistvých (14 a 16) z miestnej osady v Moldave nad Bodvou. Obvinení chlapci koncom októbra 2014 vo večerných hodinách vnikli do objektu čističky odpadových vôd v Moldave nad Bodvou, odkiaľ odcudzili liatinovú obruč z cestného kanalizačného poklopu. Tento rozbili na menšie kusy a neskôr spoločne odniesli do zberných surovín. Košickej spoločnosti spôsobili krádežou predbežnú škodu vo výške 60,- eur. V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí až ročné väzenie.

Pod dopravné nehody sa podpísal alkohol

V utorok (10.11.2014) o 12,30 hodine došlo na Helmeczyho ulici v meste Kráľovský Chlmec (okres Trebišov) k dopravnej nehode. Miestny 54-ročný Ladislav viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Golf po ulici, pričom pri vychádzaní z križovatky v smere na Kazinczyho ulicu pravdepodobne nevenoval dostatočne pozornosť vedeniu vozidla a namiesto brzdového pedálu prudko stlačil plynový pedál. Následkom toho prešiel cez ulicu, zišiel mimo cesty a narazil do oplotenia základnej školy a následne do schodov vedúcich do školy. K zraneniu osôb nedošlo. U vodiča bola dychovou skúškou nameraná hodnota 1,46 mg/l alkoholu v dychu (3,04 promile). Pre mesto Kráľovský Chlmec bola spôsobená škoda vo výške cca 1.500,- eur a na vozidle vznikla škoda cca 100,- eur.

K ďalšej dopravnej nehode „pod ktorý sa podpísal alkohol“ došlo včera (10.11.2014) krátko pred 18,00 hodinou v Trebišove. 59-ročný Trebišovčan Emil viedol motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po obchvate za mestom Trebišov v smere od nadjazdu na obec N. Ruskov. Pred trojramennou križovatkou plynulo prešiel do protismeru a tam prednou časťou vozidla narazil do nákladného motorového vozidla zn. Renault s návesom. Jeho vodič (26) keď zbadal oproti idúce osobné auto vo svojom jazdnom pruhu, nákladné vozidlo  zastavil pri pravom okraji cesty v smere na nadjazd. Aj napriek jeho reakcii došlo k čelnej zrážke vozidiel. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb. U oboch vodičov bola vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu. Kým u vodiča nákladného vozidla bola skúška negatívna, u vodiča osobného vozidla bola nameraná hodnota 1,04 mg/l alkoholu v dychu (2,17 promile). Na vozidlách vznikla celková škoda cca 1.200,- eur.  

Opití vodiči boli zadržaní a následne umiestnení do cely policajného zaistenia. Policajti oboch obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky za čo im v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

11.11.

Predajne vykradli recidivisti

 

Krompašskí policajti intenzívne pracovali na objasnení krádeží vlámaním sa do predajne textilu aj do skladu predajne potravín v ich teritóriu. Ich úsilie im prinieslo „ovocie“ vo forme dvoch kumpánov. V polovici októbra tohto roku došlo k vlámaniu do predajne textilu v obci Kluknava. Po rozbití  sklenenej výplne výkladu sa páchatelia dostali do predajne, odkiaľ z registračnej  pokladne odcudzili drobné mince v hodnote 3,- eura. Majiteľke predajne však poškodením výkladu spôsobili oveľa väčšiu škodu ako krádežou a to vo výške 265,- eur.

K ďalšej krádeži došlo dňa 09. novembra 2014 kedy sa páchatelia vlámali do skladu predajne potravín na ulici SNP v Krompachoch. Odcudzili detské plienky a plechovkové piva, čím majiteľovi predajne spôsobili škodu poškodím zariadenia vo výške 50,- eur a na odcudzených veciach za viac ako  20,- eur. Obe krádeže majú na svedomí dvaja Krompašania 18-ročný Kamil a 17-ročný Július, ktorým poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie z prečinu krádeže. Vzhľadom k tomu, že obaja boli za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdení im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Obaja sú umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie.

Ani jeden z dvojice nekradol prvý krát. Obvinený Július bol v októbri tohto roku obvinený z dvoch krádeží. Vnikol na pozemok krompašskej spoločnosti, odkiaľ do pripravených vriec naukladal a odcudzil meď. Pri druhej krádeži ho už prichytili pracovníci SBS.

Aj obvinený Kamil „má prsty“ v ďalších krádežiach. Prvého novembra vnikol na pozemok spoločnosti so sídlom na ulici SNP v Krompachoch, kde následne prišiel k pódiu, na ktorom bolo poukladané poštiepané palivové drevo v objeme 2,5 m³. Drevo naukladal do fúrika a postupne odcudzil. Následne ho doma použil na kúrenie. Krompašskej spoločnosti spôsobil škodu za viac ako 80,- eur. Obvinený už tohto roku bol okresným úradom za obdobný priestupok postihnutý. Bola mu uložená pokuta vo výške 40,- eur pre skutok, ktorý spáchal začiatkom januára. V budove strednej odbornej školy odcudzil z lavičky mobilný telefón a neskôr ho vymenil za tablet. Poškodenej žene (20) spôsobil škodu vo výške 60,- eur. Obvinený Kamil teda bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý a uvedeného konania sa dopustil napriek tomu, že ho okresný súd odsúdil za prečiny krádeže a porušovania domovej slobody na  trest odňatia slobody podmienečne na jeden rok a dva mesiace so skúšobnou dobou v trvaní osemnásť  mesiacov (do augusta 2015).

Vodiči dodržujte predpisy

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zajtra t.j. 13.11.2014 vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere na teritóriu okresu Košíc. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]