magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 12. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 13 2014 - 11:35 GMT

Na takúto návštevu nezabudne

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 21-ročnú Košičanku Máriu, ktorá počas štvordňovej návštevy na prelome augusta a septembra tohto roku v byte na Belehradskej ulici v Košiciach, vykradla svojho hostiteľa. Z bytu ukradla notebook, štyri mobilné telefóny, fotoaparát, retiazku zo žltého kovu a finančnú hotovosť vo výške 200,- eur. 49-ročnému Košičanovi krádežou spôsobila celkovú škodu za viac ako 900,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

Žena prevážala vyše 40 dávok metamfetamínu

Policajná hliadka v utorok (11.11.2014) krátko pred 15,00 hodinou zastavila a kontrolovala na ulici Národnej triede v Košiciach vodičku, ktorá viedla osobné motorové vozidlo zn. Škoda Pick Up. Policajti pri kontrole zistili, že má zadržaný vodičský preukaz a uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 24 mesiacov od septembra 2014. Vodička bola podrobená dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s negatívnym výsledkom, nakoľko však vykazovala známky po použití omamných látok bol jej odobratý biologický materiál na zistenie požitia drog. Policajti pri kontrole našli aj drogy, ktoré neoprávnene prechovávala pre vlastnú potrebu. Išlo o odrezanú zatavenú časť injekčnej striekačky s obsahom kryštalickej látky. Podľa predbežných výsledkov expertízneho skúmania ide o metamfetamín o množstve 0,52 g s priemerným 78,5% obsahom metamfetamínu. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 41 obvykle jednorazových dávok drogy. Vyšetrovateľ PZ obvinil 47-ročnú Košičanku Soňu z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obvinená bola umiestnená v cele policajného zaistenia s návrhom na jej väzobné stíhanie. V prípade dokázania vina jej hrozí až päťročné väzenie. Nie je vylúčené, že v prípade pozitívneho výsledku testu na drogy, jej bude rozšírené obvinenie aj pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Opitá vodička nemala ani doklady

Spišskonovoveskí policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 20-ročnú Angeliku z okresu Spišská Nová Ves. Obvinená včera (12.11.2014) o 01,20 hodine viedla po Smrekovej ulici v Smižanoch osobné motorové vozidlo značky Peugeot 206. Pri kontrole vodička predložila iba doklady od vozidla, avšak nepredložila občiansky a vodičský preukaz. Vykonanou dychovou skúškou u vodičky namerali hodnotu 0,63 mg/l alkoholu v dychu (1,31 promile). Vodička bola umiestnená v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny jej hrozí až ročné väzenie.

V Košickom kraji sa policajti zamerajú najmä na rýchlosť

Policajti na území Košického kraja s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd počas dnešného dňa vykonajú celokrajskú kontrolu pri ktorej sa zameranú na dodržiavanie stanovenej rýchlosti a dodržiavanie dopravných značiek a dopravného značenia. Zajtra na území Košíc  policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú okrem dodržiavania ustanovených a obmedzených rýchlostí jazdy aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinnosti vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]