magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 15. a 13. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 14 2014 - 11:06 GMT

 

V Rožňavskom okrese došlo k tragickej nehode

Včera (15. 11.2014) okolo 17,25 hodine na ceste 1/50 v katastri obce Plešivec v Rožňavskom okrese došlo k tragickej dopravnej nehode. Vodič (35) z Rožňavy viedol osobné motorové vozidlo zn. Ford Kuga v smere na Rožňavu, pričom na rovnom úseku cesty za doposiaľ presne nezistených okolností narazil do cyklistu (52) z Plešivca, ktorý bol označený reflexnou vestou a jazdil v strede jazdného pruhu. Pri dopravnej nehode cyklista utrpel mnohopočetné poranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste nehody podľahol. Vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Na vozidle vznikla škoda 2 520.- €. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Šperky mala zaliať do sviečky, skončili v záložni

Michalovskí policajti z prečinu sprenevery obvinili 31-ročnú Alžbetu z okresu Michalovce. Obvinená žena začiatkom októbra v Michalovciach od poškodenej 34-ročnej Michalovčanky, zobrala do zálohy šperky zo žltého kovu. Išlo o dámske náušnice, prsteň, retiazky a náramky. Obvinená žena mala tieto šperky zaliať do sviečok na deväť dní, kde mali byť odležané z dôvodu odriekania. Poškodená žena požiadala obvinenú o vrátenie šperkov k čomu však nedošlo, nakoľko tie obvinená so svojim druhom dala do jednej z michalovských záložní. Poškodenej žene spôsobila škodu za viac ako 1.300,- eur. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej až dvojročné väzenie.

Dvaja vodiči mali „pod čapicou“

Policajti okresného dopravného inšpektorátu PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 45-ročného Jaroslava z Michaloviec. Obvinený viedol včera ráno motorové vozidlo zn. Ford Tranzit po Vinianskej ceste v Michalovciach, kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Pri kontrole policajti vodiča podrobili dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s výsledkom 0,51 mg/l (1,06 promile).

Z toho istého prečinu obvinili aj 25-ročného Ondreja zo Spišskej Novej Vsi, ktorý v stredu po 22,00 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Audi A3 po Školskej ulici v meste Spišská Nová Ves. Aj u neho policajti vykonali dychovú skúšku pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,12 mg/l vydychovaného alkoholu v dychu (2,33 promile).

Obaja vodiči boli zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]