magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 24 2014 - 14:19 GMT

V Rožňavskom okrese „vyčíňal“ recidivista

V sobotu krátko po dvadsiatej hodine policajti Obvodného oddelenia PZ Plešivec vypátrali a zadržali osobu podozrivú zo spáchania lúpežného prepadnutia. V čase krátko pred pol šiestou večer prijali telefonické oznámenie od poškodeného 30-ročného Plešivčana, že ho na námestí pri stánku PNS v obci Plešivec, napadol a okradol neznámy muž. Po tom, čo ho udrel zozadu do hlavy, mu vykrútil ruku, z ktorej mu vytiahol bankovku v nominálnej hodnote 20,- eur. Následne ho viackrát udrel päsťou do tváre, čím mu spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 10 dní. Predvedeniu sa podozrivý muž bránil a jedného z policajtov čelom udrel do hlavy, spôsobil mu zranenie s predpokladanou dobou liečenia do 10 dní. Pri predvádzaní okrem toho, že kládol aktívny odpor sa policajtom opakovane vyhrážal a nadával im. Vyšetrovateľ kriminálnej polície 3 x súdne trestaného miestneho 28-ročného muža okrem obvinenia zo zločinu lúpeže ho obvinil aj zo spáchania prečinu útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Kradlo sa v predajni, v klube, v garáží aj v rodinnom dome

Policajti v Košickom kraji z viacerých trestných činov obvinili niekoľko osôb. Vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 19-ročného Ladislava z Michaloviec. Tento v polovici marca 2014 preliezol oplotenie obývaného rodinného domu na ulici I. Krasku v Michalovciach. Cez otvorené dvere vošiel do murovanej garáže, odkiaľ odcudzil horský bicykel. Majiteľovi spôsobil škodu cca 100,- Eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Obvineniu z prečinu krádeže čelia dvaja Košičania Dominik (17) a Jozef (17). Tínedžeri v októbri tohto roku v jednom z košických obchodných centier z predajnej plochy predajne odevov, ukradli až 16 kusov oblečenia v hodnote za takmer 300,- eur.

Z prečinu krádeže obvinili aj ďalších Košičanov 16-ročného Patrika a 22-ročného Vojtecha. Obvinení počas uplynulého týždňa v jednom z klubov v centre Košíc, ukradli z pultu voľne položený mobilný telefón, čím jeho majiteľke spôsobili škodu za 450,- eur.

Na krádež mobilu sa „ulakomili“ aj Michal (24) a Peter (21) z Košíc. V uplynulú sobotu v nočných hodinách v jednom z obchodných domov v Košiciach, ich zadržal pracovník strážnej služby potom, čo z predajnej plochy ukradli mobilný telefón. Spôsobili škodu za takmer 360,- eur.

Policajti z Trebišovského okresu vypátrali a z prečinu krádeže obvinili šiestich mužov z okresu Trebišov vo veku 18 až 32 rokov. Títo sa pred dvoma týždňami v obci Slivník, vlámali do neobývaného rodinného domu. Z domu odcudzili okrem elektroniky (hifi vežu, satelitný prijímač a DVD prehrávač) a náradia (krovinorez, motorovú pílu, vàtačky) aj jedálenský príbor, kryštálový pohár, porcelánové sochy (ryba, jeleň, bocian, pes). Pribalili si aj FAB vložky s kovaním, dózické zámky, železný šrot, pílky na drevo a železo, sekery, kálačku, dve kolesá na ručný vozík, posteľné súpravy, uteráky, osušky, čelovú lampu, deky, oblečenie, kabáty, náramkové hodiny, elektrický kábel (20 m), kozmetiku a parfum. Majiteľke spôsobili škodu za takmer 2.000,- eur.

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil dvoch mužov z okresu Michalovce vo veku 20 a 18 rokov. Títo v apríli 2014 v katastri obce Vojany spoločne s 31-ročným komplicom, odcudzili zo strechy budovy bývalej výrobnej haly 350 metrov hromozvodného kábla spolu s úchytkami v počte 350 kusov. Spoločnosti so sídlom v Spišskej Novej Vsi spôsobili škodu za viac ako 35,00,- eur.  Dvaja obvinení muži sa uvedeného konania dopustil napriek tomu, že boli za obdobný čin v predchádzajúcom období postihnutí.

V prípade dokázania im za prečin krádeže hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]