magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 25 2014 - 10:21 GMT

Potiahol auto, tínedžer dostal chuť na cigary

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 44-ročného štátneho príslušníka Bosny a Hercegoviny. Obvinený v noci koncom júla 2014 z parkoviska na Miškoveckej ulici v Košiciach, odcudzil osobné motorové vozidlo zn. VW Golf. Poškodenému Košičanovi spôsobil škodu vo výške 3.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Krompašskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili miestneho 15-ročného tínedžera. Tento sa v nedeľu (23.11.2014) po 22.00 hodine vlámal do predajne potravín na ul. SNP v Krompachoch. Najskôr sa pomocou prinesenej sekery snažil vypáčiť kovovú mrežu okna čo sa mu nepodarilo, pri tom však rozbil sklenú výplň okna. Následne sa do predajne vlámal cez vchodové dvere skladu. Z regálu odcudzil dvadsaťtri balení cigár a z miesta ušiel na neďalekú lúku, kde si svoj lup ukryl. Takto spôsobil škodu na odcudzených veciach vo výške 60,- eur a na zariadení škodu za viac ako  30,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí ako mladistvému až ročné väzenie.

Pytliaka prekvapila stráž, ktorá prišla nepozorovane po vode

Poverený príslušník PZ z prečinu pytliactva obvinil 34-ročného Košičana Richarda. Obvinený bol počas uplynulého týždňa po polnoci v chatovej lokalite staré jazero Čaňa v katastri obce Čaňa (okres Košice-okolie), prichytený členmi rybárskej stráže, ktorí sa plavili na člne, ako po tme (bez osvetlenia miesta lovu - povinnosť) lovil ryby na tri udice (povolené je len na dve). Svojím konaním neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva tým, že lovil ryby v kaprových vodách zakázaným spôsobom. Rybárskemu zväzu spôsobil doposiaľ nezistenú škodu. Rybárska stráž si na pomoc musela privolať príslušníkov PZ po tom, čo obvinený muž prestrihol na udiciach silóny a vbehol do svojej chatky, kde sa zavrel. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov

Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach  vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dňa 25.11.2014 na teritóriu okresu Trebišov a dňa 27.11.2014 na teritóriu okresu Košíc. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]