magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 27. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 28 2014 - 10:07 GMT

Podgurážený Košičan sa výstrelov nezľakol

Z prečinov nebezpečného vyhrážania a poškodzovania cudzej veci polícia obvinila 30-ročného Košičana Petra. Obvinený pod vplyvom alkoholu včera (27.11.2014) v popoludní na voľne prístupnom oplotenom pozemku neobývaného rodinného domu v obci Košická Polianka (okres Košice-okolie), začal bezdôvodne fyzicky napádať a vyhrážať sa o päť rokov staršiemu mužovi z okresu Gelnica. Ten v sebaobrane a v strachu o svoj život vytiahol z vrecka plynovú pištoľ a vystrelil na výstrahu do vzduchu. Obvineného to neodradilo a v útoku pokračoval, preto poškodený muž opätovne vystrelil. Podgurážený Košičan na to zobral do rúk plastové vedro s omietkou a hodil ho na prednú kapotu motorového vozidla poškodeného. Na vozidle spôsobil škodu za 600,- eur a zároveň poškodil aj displej mobilného telefónu. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Z bytu ukradol šperky, hotovosť aj cenné mince

Poverený príslušník PZ z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil 36-ročného Mareka z Košíc, ktorý sa v auguste tohto roku vlámal do bytu na ulici Južná trieda v Košiciach. Z bytu odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu, zbierku cenných mincí a hotovosť 700,- eur. Majiteľovi spôsobil škodu za viac ako 3.200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Cez dedinu si to „prefrčal“ vyše 120-tkou

Dopravní policajti z Michaloviec cestného piráta namerali v obci  Vôľa (okr. Michalovce). Vodič (58) z okresu Michalovce s vozidlom VW Passat prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 71 km/h. Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a dopravný priestupok oznámili správnemu orgánu na prejednanie. Vodičovi v správnom konaní hrozí sankcia vo výške  od 150 do 800 eur a zákaz činnosti do 3 rokov. /foto v prílohe/.    

Svoj lup stihli predať, vykradli aj kláštor

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Rožňava objasnili prípad krádeže vlámaním do chaty v katastri obce Ochtiná. Ako páchatelia boli zistení dvaja Revúčania 32-ročný Ján a 26-ročný Radoslav. Poverený príslušník PZ oboch obvinil zo spáchania prečinu krádeže za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Obvinení sa koncom septembra v chatovej lokalite "Hrádok" vlámali do skladu náradia nachádzajúceho sa v časti chaty. Zo skladu odcudzili krovinorez a kosačku. Krádežou spôsobili škodu vo výške 500,- eur a poškodením zariadenia škoda vo 30,- eur. Odcudzené veci predali v meste Tornaľa doposiaľ neznámej osobe a peniaze z predaja použili pre vlastnú potrebu.

Policajti pátrajú aj po páchateľovi, ktorý počas predchádzajúceho týždňa bez použitia násilia vnikol do neobývanej budovy kláštora v obci Drienovec (okres Košice-okolie). Odcudzil piecky na tuhé palivo, komínové rúry, tlakovú fľašu na propán-bután, posteľnú bielizeň a rôzne sviečky. Miestnemu rádu spôsobil celkovú škodu za viac ako 250,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]