magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 02 2014 - 13:56 GMT

Natankovali si“ takmer tristo litrov nafty

Príslušníci Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a poverený príslušník PZ z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinil Ladislava (31) a Gregora (33) z okresu Košice-okolie. Obaja koncom novembra 2014 vnikli do areálu družstva v katastri obce Dvorníky. Na tam odstavených dvoch nákladných motorových vozidlách zn. Mercedes Actros, poškodili palivomery a  následne z nádrže odcudziil 269 litrov motorovej nafty. Spoločnosti so sídlom v Turni nad Bodvou, spôsobili odcudzením nafty škodu vo výške 270,- eur a takú istú škodu poškodením (270,- €). Policajti ich umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.  

U Rožňavčana zaistili množstvo výbušnín

Rožňavskí policajti včera v ranných hodinách na základe získaných operatívnych informácií zaistili priamo v Rožňave väčšie množstvo granátov a vojenskej munície. 34-ročný Rožňavčan je podozrivý zo spáchania zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Podozrivý muž najmenej od januára do decembra tohto roku, neoprávnene zadovažoval a prechovával v byte a iných miestach v Rožňave rôznu muníciu. Vyšetrovateľ PZ na základe výzvy na vydanie vecí u neho zaistil muníciu z čias II. svetovej vojny. Išlo o granáty - ručné, delostrelecké a puškové, delostrelecké míny, muničné komponenty, zapaľovače do granátov, signálne náboje a 7 dcl fľašu s látkou žltohnedej farby (pušný prach). Telo mínometného granátu bez stabilizátora, policajti zaistili u podozrivého priamo na pracovisku, kde ho rozoberal. Muníciu ktorej držba v zmysle platného zákona o zbraniach a strelive č. 190/2003 Z. z. podlieha evidenčnej povinnosti, alebo nie je dovolená, vyhľadával na rôznych miestach, najmä v lesoch v okolí Rožňavy. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave zaistenú muníciu zaslal na expertízu a začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za tento skutok je možné páchateľovi v prípade dokázania viny uložiť trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Polícia občanom, vyhnite sa trestnému stíhaniu:

Od 1. decembra 2014 do 31.mája 2015 bude platiť na Slovensku tretia zbraňová amnestia. Občania môžu počas šiestich mesiacov beztrestne odovzdať svoje nelegálne držané strelné zbrane a strelivo na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.

Zánik trestnosti činu nedovoleného ozbrojovania u týchto osôb umožní novela zákona č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive, ktorú parlament schválil 16. októbra 2014 na návrh Ministerstva vnútra SR. Cieľom zbraňovej amnestie je stiahnuť z čierneho trhu nelegálne držané strelné zbrane a strelivo, a tým znížiť riziko, že sa nimi bude páchať trestná činnosť.

Vianočné darčeky“ neuvidia

Polícia vyšetruje podvodný predaj mobilných telefónov a tabletov. Podvodu sa mal dopustiť páchateľ tým, že v presne nezistenej dobe, ako konateľ jednej z prešovských spoločností, ponúkal prostredníctvom internetových eshopov na predaj mobilné telefóny a tablety rôznych značiek. Zákazníci si objednali a uhradili tovar, avšak napriek urgenciám im tovar nebol dodaný a ani peniaze vrátené. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu /trestná sadzba až na dva roky/. Polícia eviduje doposiaľ sedem poškodených, páchateľ im spôsobil škodu za viac ako 4.400,- eur.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]