magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 10 2014 - 12:18 GMT

Zmizli“ šperky za niekoľko desiatok tisíc

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera (9.12.2014) krátko po 1.00 hodine na Toryskej ulici v Košiciach, bez použitia násilia prekonal uzamknuté dvere predajne zlatníctva. Z predajne ukradol šperky zo žltého kovu za viac ako 71.000,- eur. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Napadli ich na dvore

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície zo spáchania zločinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Michalovčanov Štefana Č. (21) a Michala Š. (25). Obvinení v nedeľu (7.12.2014) večer na ulici 1. Mája v Košiciach, po otvorení brány neoprávnene vnikli na pozemok rodinného domu, kde fyzicky napádali tam nachádzajúce sa osoby, 32-ročného muža a 26-ročnú ženu. Počas incidentu im spôsobili rôzne zranenia s dobou liečenia do 7 dní. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Hostiteľku okradla o niekoľko tisíc eur

Vyšetrovateľ PZ zo zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinil 39-ročnú Košičanku Silviu Ž.. Obvinená od septembra 2013 do mája 2014 z bytu poškodenej 63-ročnej Košičanky, v ktorom v tom čase bývala, ukradla platobnú kartu. Odcudzenou kartou bez jej vedomia a súhlasu vykonala celkovo v päťdesiatich piatich prípadoch výbery hotovosti z rôznych bankomatov a platby v rôznych predajniach Celkovo takto neoprávnenými výbermi a neoprávneným použitím platobnej karty spôsobila poškodenej škodu vo výške za viac ako 3.200,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

Ulice Spišskej Novej Vsi demolovali kameňmi a palicami

Vandali ktorí demolovali všetko čo im prišlo do cesty sú už v rukách polície. Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili dvoch 18-ročných mladíkov zo Spišskej Novej Vsi. Obvinení Andrej D. a Michal H. začiatkom augusta v nočných hodinách, v priebehu pol hodiny v meste Spišská Nová Ves, stihli zdemolovať takmer všetko čo sa im „postavilo do cesty“. Na Hviezdoslavovej ulici poškodili informačnú vitrínu na budove Rybárskeho zväzu, do ktorého hodili kameň. Rozbitím sklenenej tabule spôsobili škodu za takmer 10,- eur. Následne na jednej z budov nachádzajúcich sa na Hviezdoslavovej ulici, poškodili pútač lekárne. Taktiež do neho hádzali kamene, až kým rozbili plexisklo a znefunkčnili jeho osvetlenie. Škodu vyčíslili na 90,- eur. Potom na tej istej ulici poškodili na bráne namontovanú riadiacu elektroniku, určenú pre automatické systémy krídlových brán. Spôsobili škodu vo výške cca 30,- eur. Napokon prešli na ulicu Chrapčiakovú, kde v blízkosti nástupišťa SAD kameňmi a palicou rozbili sklenenú výplň na stánku s občerstvením. Ïalej poškodili drevenú pracovnú dosku a tovar /žuvačky, cukríky a cukrovinky, nealko nápoje/ rozmlátili, čím spôsobili škodu za cca 240,- eur. Obom v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

Tínedžeri si chceli „užiť“, potiahli auto

Policajti z okresu Košice-okolie vypátrali dvojicu tínedžerov z obce Kecerovce vo veku 14 a 16 rokov, ktorých obvinili z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Chlapec s o dva roky starším dievčaťom v nedeľu (7.12.2014) v čase medzi 03.00 a 08,00 hodinou v obci Boliarov (okres Košice-okolie), neoprávnene vošli na pozemok rodinného domu, z ktorého odcudzili osobné motorové vozidlo zn. Škoda Favorit. S kľúčom v spínacej skrinke a dokladmi od vozidla v odkladacej poličke vozidla, takto nemali veľa práce. Vo vozidle sa nachádzalo rôzne ošatenie, obuv, mobilný telefón, finančná hotovosť v minciach (37,-eur) a drahý hudobný nástroja (B TUBA AMATI ARION). Krádežou vozidla a vecí spôsobili škodu za viac ako 700,- eur a krádežou nástroja za viac ako 10.000,- eur. Auto policajti vypátrali na druhý deň v ranných hodinách na konci obce Mudrovce, smerom na vrch Makovica. Vozidlo s poškodeným sklom bolo odovzdané majiteľovi, avšak bez hudobného nástroja. Ten mali obvinení tínedžeri pri „radovánkach“ z auta vyložiť, nakoľko im na zadnom sedadle zavadzal. Polícia po ňom stále pátra. V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Opilci brázdili cesty, „nafúkal“ cudzinec aj vodič z povolania

Z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykových látok polícia obvinila 58-ročného Zdenka V. z Košíc. Obvinený včera o 16,40 hodine viedol motorové vozidlo VW Polo po Hlinkovej ulici v Košiciach, kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Dychovou skúškou u vodiča namerali 0,77 mg/l  alkoholu v dychu (1,60 promile). Následnou lustráciu zistili, že obvinený má trestným rozkazom okresného súdu s právoplatnosťou december 2013, uložený zákaz vedenia motorových vozidiel na dobu 24 mesiacov.

Cesty Košického kraja brázdili aj ďalší opilci. Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykových látok polícia obvinila aj 22-ročného Samuela H. z Košíc, ktorý včera o 03,10 hodine viedol vozidlo zn. Škoda Octávia po Austrálskej triede v Košiciach. Policajti mu namerali 0,68 mg/l alkoholu v dychu (1,42 promile). Obvineniu čelí aj 39-ročný Marcel P. z Trenčína, ktorého včera o 20,40 hodine pri Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie), zastavila a kontrolovala hliadka PZ. Obvinený viedol nákladné motorové vozidlo zn. Volvo FH 42 s návesom zn. SCHMITZ v smere z Košíc na Rožňavu. U vodiča namerali 0,77 mg/l alkoholu v dychu (1,60 promile). Policajti „načapali“ aj cudzinca, ktorý nerešpektoval prepisy. 52-ročný štátny príslušník Vietnamskej socialistickej republiky s povoleným pobytom na území SR včera o 21,20 hodine viedol motorové vozidlo zn. Nissan Almera po ulici Obchodnej v Michalovciach, kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške na alkohol, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,78 mg/l alkoholu v dychu (1,60 promile).  Všetci obvinení vodiči skončili v celách policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]