magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 11 2014 - 11:07 GMT

Hrdinovia roka“, trúfli si olúpiť maloleté deti

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície zo zločinu lúpeže obvinil 37-ročného Dušana G. a 30-ročnú Luciu G. z okresu Košice-okolie. Títo v utorok (9.12.2014) okolo 17.00 hodiny v obci Čaňa (okr. Košice-okolie) pred jedným z rodinných domov, lúpežne prepadli dve maloleté deti. Obvinení pristúpili k jedenásťročnému dievčaťu a o rok mladšiemu chlapcovi, ktorých fyzicky napadli. Obvinený sa dievčaťu vyhrážal, že ak mu nedá peniaze tak zbije jej rodičov. Následne ju udrel dlaňou po tvári a prehľadal ju, z vrecka bundy jej zobral finančnú hotovosť 10,- eur. Potom obaja obvinení zhodili chlapca na zem a kopali do neho. Deti utrpeli drobné zranenia, odreniny na tvári a chrbte, ktoré si nevyžiadali ošetrenie. Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby, obvinená žena je trestne stíhaná na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Chytili „dlhoprstých“ z penziónu

Košickí policajti vypátrali trojicu Košičanov vo veku 20,21 a24 rokov, ktorých obvinil z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Obvinení sa v noci z prvého na druhého decembra tohto roku, vlámali do izby jedného z košických penziónov v centre mesta. Odcudzili rôznu elektroniku, čím spôsobili celkovú škodu za viac ako 5.400,- eur. Jeden z obvinených bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby, dvaja sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zubáč vo väzení?

„Dostal chuť na zubáča“, no môže ho to stáť väzenie. Poverený príslušník PZ z prečinu pytliactva obvinil 51-ročného Štefana D. Z Michaloviec. Obvinený koncom novembra vo večerných hodinách na Zemplínskej Šírave v katastri obce Vinné (okres Michalovce), neoprávnene zasiahol do rybárskeho práva tým, že po ulovení ryby (zubáč veľkoústy) si ju prisvojil aj napriek tomu, že ako člen rybárskeho zväzu mal povinnosť ju vrátiť späť do vodnej nádrže. Rybárskemu zväzu spôsobil škodu na majetku vo výške 60,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Vodiči pozor!

Policajti Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach počas dnešného dňa vykonajú vlastnú osobitnú kontrolu. Pri nej sa policajti zamerajú na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinnosti vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne, kontrolu dodržiavania ustanovených a obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel a dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla. Polícia apeluje na vodičov, aby v tomto predvianočnom čase, keď je na cestách zvýšená intenzita premávky, najmä v okolí obchodných centier, aby boli voči sebe ako aj ostatným nemotorovým účastníkom cestnej premávky tolerantní a aby dodržiavali stanovené predpisy.     

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]