magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 11.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 12 2014 - 14:38 GMT

Policajti aj mimo služby naplnili heslo „Pomáhať a chrániť“

Keď dvaja policajti Obvodného oddelenia PZ Košice-Šaca v stredu (10.12.2014) večer skončili službu, netušili že budú opäť zakročovať. Už po službe na ceste domov na Železiarenskej ulici v Košiciach-Šaci začuli slová „Dajte mi pokoj, nič nemám“ a následne „odlož ten nožík, ja nič nemám“. Okamžite ich napadlo, že niekto je v tiesni a potrebuje pomoc. Poriadne sa rozhliadli a nedaleko spozorovali na chodníku asi 50 metrov osoby, ktoré medzi sebou zápasili. Policajti zachovali chladnú hlavu a takticky sa rozdelili tak, aby mohli zakročiť a pri zákroku nedošlo k zraneniu. Útočníka následne spacifikovali a zadržali. Jeden z policajtov dobehol k dvojici a páchateľa s nožom v ruke viackrát vyzval, so slovami „Polícia, upustite od svojho konania, položte nôž na zem“, načo páchateľ nôž zahodil do trávy a snažil sa ujsť. V tom mu však zabránil druhý policajt, ktorý páchateľa prekvapil, pretože o ňom útočník vôbec netušil. Následne ho za pomoci hmatov a chvatov zaistili a privolali svojích kolegov v službe. Poškodeného 48-ročného Košičana vypočuli, ktorý uviedol aj okolnosti prepadnutia. Keď sa vracial domov z krčmy, všimol si že ho niekto sleduje. Potom k nemu páchateľ pristúpil a pýtal od neho peniaze. Keď mu odpovedal, že ich nemá, tak na neho vytiahol nôž. Poškodený sa snažil útoku zabrániť a jednou rukou chytil páchateľovi zápästie a druhou sa mu snažil nôž zatvoriť. To sa mu nepodarilo, nakoľko ho páchateľ potkol. Stojac s nožom v ruke nad poškodeným svoju požiadavku viackrát zopakoval. V ďalšom konaní mu už zabránili rýchlym a taktickým zákrokom policajti. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície, ktorý po vykonaní procesných úkonov zo zločinu lúpeže obvinil iba 15-ročného Milana G. z Košíc. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Polícia vyšetruje požiar domu

V stredu vo večerných hodinách došlo na povale obytného domu na Jesenského ulici v Košiciach, k požiaru strechy domu. Podľa predbežných zistení k požiaru došlo v stolárskej dielni na povale domu,  ktorej bol uložený ľahko horľavý materiál. Tento sa doposiaľ nezisteným spôsobom vznietil a oheň sa rozšíril na celý krov domu. Škodu nateraz vyčíslili na cca 60.000,- eur. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia /trestná sadzba na dva až päť rokov/.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]