magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 16.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 17 2014 - 11:20 GMT

Vlak zrazil a usmrtil muža, ktorý prechádzal cez koľaje

Včera (16.12.) okolo 05,42 hodine v traťovom úseku medzi železničnou stanicou Krásna nad Hornádom a Nižná Myšľa v katastri mesta Košice vlak zrazil a usmrtil 39-ročného muža z Košíc, ktorý prechádzal cez koľajisko.Ohliadajúci lekár skonštatoval smrť následkom poly traumatických zranení, pričom známky cudzieho zavinenia predbežne nezistil. Rušňovodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník Oddelenia Železničnej polície PZ Košice v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre usmrtenie.

Chlapci olúpili invalidného dôchodcu na posteli

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie zo zločinu lúpeže a zo zločinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil 17-ročného Júliusa z Čane (doposiaľ 6-krát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť), ktorý včera (16.12.) v ranných hodinách v rodinnom dome v obci Geča (okr. Košice okolie) spoločne s 13-ročným chlapcom lúpežne prepadli 61-ročného muža, ktorý ležal na posteli. Obaja vošli do rodinného domu tým spôsobom, že kameňom rozbili sklenenú výplň na vchodových dverách, zvnútra otvorili kľučku dverí a vošli do izby domu, kde ležal poškodený muž. Tohto obvinený Július na posteli prevalil násilím a spod neho ukradol mobilný telefón a následne zo stolíka ukradol 18 eur. Súčasne jeho 13-ročný komplic prehľadal príručnú kapsičku, z ktorej ukradol mobilný telefón. K zraneniu poškodeného muža nedošlo, krádežou vecí a poškodením zariadenia mu spôsobili škodu 455 eur. Polícii túto udalosť oznámil kamarát poškodeného muža. Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Čaňa, ktorá bola vyslaná oznámenie preveriť, podozrivého 17-ročného Júliusa vypátrala a zadržala v priebehu 15 minút.

Obvinený Július bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Za tieto skutky hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na 12 rokov, v prípade mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Vzhľadom na to, že jeho komplic má 13 rokov a ide o osobu, ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná, trestné stíhanie je neprípustné. Polícia v tejto súvislosti preveruje trestnoprávnu zodpovednosť rodičov.

Polícia vypátrala troch tínedžerov, ktorí sa vlámali do domu i garáže

Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil troch mladíkov z Pavloviec nad Uhom vo veku 15 a 18 rokov, ktorí sa v októbri tohto roku vlámali do rodinného domu v obci Pavlovce nad Uhom (okr. Michalovce) a následne do garáže, ktorá je súčasťou rodinného domu, odkiaľ odcudzili rôzne elektrické spotrebiče, elektrickú pílu, krovinorez, kosačku, ponorné čerpadlo a rôzne iné veci. Poškodenej majiteľke spôsobili krádežou vecí a poškodením zariadenia škodu viac ako 1000 eur.  Za tieto skutky hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody až na päť rokov, v prípade mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]