magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 17.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 29 2014 - 11:45 GMT

Dlhoprstého odhalila bezpečnostná kamera

Poverený príslušník OO PZ Košice Staré mesto z prečinu krádeže obvinil 19-ročného Gabriela z okresu Prešov, ktorý v utorok (16.12.) v skorých ranných hodinách v jednom z košických hotelov ukradol zo stoličky tašku s dokladmi, zo stola kabelku s dokladmi, mobilným telefónom a tiež osobnými vecami. Trom poškodeným osobám vznikla krádežou vecí celková škoda vo výške 360 eur. Podozrivého mladíka odhalil záznam z bezpečnostnej kamery, ktorý jeho konanie zachytil. Podozrivý mladík, ktorého polícia následne stotožnila, sa ku skutku priznal. Odcudzený mobil, ktorý policajtom vydal, bol zaistený pre účely trestného konania. Následne ho polícia vráti majiteľovi. Obvinenému mladíkovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili aj 32-ročného Martina z Košíc, ktorý koncom októbra tohto roka v objekte firmy na Prešovskej ulici v Košiciach rozbil okno testovacej stanice bàzd a  svetiel, z ktorej ukradol rôzne sady náradia a dve autobatérie. Košickej spoločnosti vznikla škoda vo výške 500 eur. Obvinenému Košičanovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Na ulici zbili mladého muža, jeho manželku, ktorá ho bránila

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice KVP z prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil troch Košičanov (23,35,54), ktorí pred dvoma mesiacmi na Krčméryho ulici v Košiciach fyzicky napadli 26-ročného muža, ktorému spôsobili zranenia s dobou liečenia 29 dní. Keď na miesto dobehla manželka napadnutého muža, ktorá ho chcela brániť, jeden z obvinených (35) ju kopol do brucha a spôsobil jej zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Z prístavby ukradli bicykle

Jeden z nich je v podmienke, polícia stíha aj jeho rodičov za ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 15-ročného Tomáša, 16-ročného Júliusa a 25-ročného Jozefa (všetci traja z Čičaroviec), ktorí v polovici novembra tohto roka vnikli na riadne oplotený pozemok rodinného domu v obci Čičarovce (okr. Michalovce) a následne sa vlámali do skladu prístavby domu, odkiaľ obvinení odcudzili tri bicykle. Poškodenému majiteľovi spôsobili škodu vo výške 230 eur. Vzhľadom na to, že obvinený Tomáš sa tohto konania dopustil aj napriek tomu, že bol za taký čin v marci tohto roka právoplatne odsúdený k podmienečnému trestu, hrozí mu až trojročné väzenie a je stíhaný väzobne. V tejto súvislosti rodičia obvineného Tomáša (15) už čelia obvineniu za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov. Vyšetrovanie tohto prípadu bolo začiatkom decembra t.r. ukončené s návrhom na podanie obžaloby. Ïalším dvom obvineným spolupáchateľom (16,25) za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Šoféroval opitý, ohrozil oproti idúce vozidlo

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 65-ročnému mužovi z obce Čierne Pole, ktorý v utorok (16.12.) vo večerných hodinách viedol osobné motorové vozidlo zn. Peugeot po obci Čierne Pole (okr. Michalovce), pričom pri odbočovaní na mostík rodinného domu ohrozil oproti idúceho vozidlo zn. Opel, ktorého vodič v snahe vyhnúť sa čelnej zrážke pribrzdil, vytočil vozidlo doľava a tak k zrážke vozidiel nedošlo. Privolaná policajná hliadka vodiča vyzvala k vykonaniu dychovej skúšky, pričom mu bola nameraná hodnota 1,01 mg/l alkoholu v dychu (2,10 promile). Obvinený vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Počas zvýšeného dohľadu na cestách prekročilo rýchlosť až 68 vodičov, jeden cyklista „nafúkal“

Včera (17.12.) sme avizovali zvýšený dohľad nad cestnou premávkou na území Košického kraja. Policajti sa počas kontroly zamerali na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi (vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne, a to najmä v obciach.  Sústredili sa najmä na vodičov a tých účastníkov cestnej premávky, ktorí porušovali pravidlá agresívnym a arogantným spôsobom.

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 167 priestupkov, z tohto počtu riešili 128 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 36 priestupkov a 3 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. Porušenie predpisov zistili u 12 nemotorových účastníkov (4 chodci a 8 cyklisti), ktoré riešili v blokovom konaní. U vodičov požitie alkoholu nezistili. Odhalili jedného cyklistu, ktorý jazdil na bicykli pod vplyvom alkoholu. Najviac porušení  pravidiel zistili u vodičov, ktorí prekročili rýchlosť (68), v 11 prípadoch išlo o nevyhovujúci technický stav vozidla, piati jazdili bez ustanoveného osvetlenia, 7 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, v piatich prípadoch išlo o nesprávny spôsob jazdy a  v 16 prípadoch o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Zadržali 3 vodičské preukazy, 2 osvedčenia o evidencii vozidla a tri tabuľky s evidenčným číslom.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]