magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 29.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 30 2014 - 11:13 GMT

Okradla „hostiteľa“

Z prečinov neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty a krádeže, obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície 25-ročnú Kristínu z Košíc. Obvinená pred niekoľkými dňami v byte u 61-ročného Košičana na Považskej ulici v Košiciach, ukradla platobnú kartu k účtu a následne po vylomení skrinky aj PIN číslo k tejto karte. Kartou neskôr vykonala na rôznych miestach v Košiciach viacero neoprávnených výberov z bankomatov, rôzne platby a finančné transakcie v celkovej výške 1.700,- eur, ku škode pre poškodeného. Peniaze minula na alkohol a na hracích automatoch. Obvinená žena je stíhaná na slobode a v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Svojej obeti uštedril niekoľko rán do hlavy

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v nedeľu (28.12.2014) po 19.00 hodine na chodníku na Šafárikovom námestí v Spišskej Novej Vsi, zozadu pristúpil k 57-ročnej žene z okresu Spišská Nová Ves. Následne sa jej násilím snažil strhnúť kabelku, ktorú mala zavesenú na pleci. Žena spadla na zem, čo však páchateľa neodradilo a ďalej sa jej snažil kabelku z rúk vytrhnúť. Keďže žena sa kabelky nechcela vzdať, páchateľ na ňu fyzicky zaútočil a udieral ju päsťami do tváre dovtedy až kým sa kabelky nezmocnil. Vzápätí s ňou z miesta ušiel. V kabelke sa nachádzala peňaženka s hotovosťou vyššou ako 100,- eur, osobné doklady, mobilný telefón, dioptrické okuliare ale aj svätý obrázok, či soška anjela. Poškodená utrpela zranenia s predbežnou dobou liečenia 7 až 10 dní a škodu na majetku za viac ako 200,- eur. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]