magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 04.01.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 05 2015 - 12:49 GMT

Maďar rozkrádal trakčné vedenie, kradli aj ďalší

Príslušníci Oddelenia železničnej polície PZ Čierna nad Tisou zadržali a z prečinu krádeže obvinili 27-ročného občana Maďarska. Obvinený počas letných mesiacoch uplynulého roku „navštívil“ Slovensko. Medzi obcami Slovenské Nové Mesto a Borša (okr. Trebišov), odcudzil zo stožiarov trakčného vedenia železničnej trate celkovo 63 ks tzv. prieraziek. Slovenským železniciam spôsobil škodu za viac ako 10.600,- eur. „Osudným“ sa mu stal uplynulý piatok (2.1.2015) kedy na to isté miesto prišiel opäť. Stihol odcudziť desať prieraziek, čím spôsobil škodu za cca 1.700,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Aj príslušníci Oddelenia železničnej polície PZ Trebišov vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch mužov z obce Egreš vo veku 24 a 32 rokov. Títo medzi obcami Čeľovce a Slivník (okr. Trebišov), z traťového úseku a zo železničného mosta odcudzili 160 metrov zabezpečovacieho kábla. Spôsobili škodu za cca 715,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Polovica z tejto trestnej sadzby hrozí aj mladistvému 17-ročnému Stanislavovi z Krompách, ktorého polícia obvinila z prečinu krádeže v štádiu pokusu. Obvinený koncom novembra 2014 na Družstevnej ulici v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves), preliezol oplotenie neobývaného rodinného domu. Následne sa na pozemku rodinného domu vlámal do garáže. Z garáže chcel odcudziť drevo a železo, bol však vyrušený susedou, ktorá na neho kričala a preto z miesta ušiel. Na zariadení spôsobil škodu za viac ako 50,- eur. Obvinený sa skutku dopustil aj napriek tomu, že rozsudkom okresného súdu bol za prečin krádeže odsúdený na odňatie slobody podmienečne na 1 rok 6 mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 2 roky /do 2016/.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 22-ročného miestneho muža, ktorý sa v novembri 2014 vlámal do neobývaného rodinného domu na Veškovskej ulici vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce). Odcudzil benzínovú kosačku, príklepovú vàtačku, počítačovú zostavu, hudobný nástroj klarinet a DVD prehrávač. Spôsobil škodu vo výške 500,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia z prečinu krádeže vypátrala a obvinila aj ďalšie osoby. 60-ročná Eva z okresu Košice-okolie od novembra 2009 do novembra 2014 na rekreačnej chate v chatovej oblasti „Kožinyˮ v katastri obce Kysak (okres Košice-okolie), neoprávnene odberala elektrickú energiu. Po odstránení zabezpečovacej plomby sa napojila na elektromer v rozvodnej skrini rekreačnej chaty. Spoločnosti so sídlom v Košiciach spôsobila škodu za viac ako 5.400,- eur.      

    Piatich mužov vo veku od 19 do 51 rokov z obce Seňa (okres Košice-okolie), obvinila polícia po tom, čo ich v uplynulý piatok prichytila pri krádeži dreva v katastri obce Seňa. V lesnom poraste zv. „Patayova záhrada“ patriacom do lesného pôdneho fondu spílili a odcudzili drevinu agát o celkovom množstve 5 m³, čím spôsobili škodu vo výške 400,- eur.      

Aj 32-ročný Miroslav z Richnavy sa v uplynulý piatok vybral na drevo do lesa v katastrálnom území obce  Kluknava (okr. Gelnica), do tzv. „Petrovej hory“ patriacej do lesného pôdneho fondu. Zo zemi zobral zrúbaný strom smrek o dåžke 600 cm, ktorý bez riadneho povolenia začal sekerou čistiť od konárov a rúbavať na menšie kusy, ktoré chcel zo sebou odniesť. Pri čine ho však vyrušila policajná hliadka z Krompách, pred ktorou sa dal na útek. Policajti ho po dolapení obvinili z prečinu krádeže v štádiu pokusu.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch miestnych Štefanov (24 a 19), ktorí v októbri 2014 vo večerných hodinách na Dobranskej ulici v meste Kráľovský Chlmec (okres Trebišov) z areálu jednej z firiem, odcudzili z vysokozdvižného vozíka dva kusy nakladacích vidlíc a 7 kusov kovových profilov. Poškodenej spoločnosti spôsobili škodu za cca 200,- eur. Obaja už boli v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch za obdobné činy postihnutí.  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]