magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

U Löfflera Farebné emócie
@ Kultúra -> Výstavy      Jan 15 2015 - 11:30 GMT

Dnes 16.01. sa uskutoční vernisáž výstavy FAREBNÉ EMÓCIE v priestoroch Múzea Vojtecha Löfflera o 17. hodine. Nicoleta Jutka sa svojim maliarstvom hlási k silnej expresívnej tradícii nemeckého maliarstva. V jej koloristicky intenzívne orientovanej tvorbe by sme mohli doložiť až fauvistické videnie a vnímanie funkcie farby v obraze. Maliarkin neoexpresívny maliarsky model sa sústreďuje hlavne na figurálne motívy a na krajinu alebo jednoduchý motív kvetiny. Jutkino maľovanie charakterizuje predovšetkým výrazná koloristická dikcia, s ktorou nanáša výrazovo expresívne nadsadené plochy pigmentu. Nenaturalistický maliarsky prejav bez popisných detailov smeruje predovšetkým k akcentovaniu výrazu, zjednodušeniu maliarskeho prednesu a aplikácii presýtenej farebnosti. V dominujúcej sérii uhrančivých maľovaných portrétov - mužských alebo ženských hláv sústreďuje svoj záujem predovšetkým na ikonické motívy zvýraznených očí a pier, vytvárajúcich charakteristickú typológiu jej zobrazení so zjednodušenou fyziognómiou.

Súčasťou výstavy je aj autorkou realizovaný vzdelávací projekt "Part of world" v spolupráci s deťmi z detských domovov, ktorých práce budú inštalované v átriu múzea.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]