magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.01.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 28 2015 - 16:02 GMT

Z vraždy v štádiu pokusu obvinili mladého Košičana

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície KR PZ v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu obvinil doposiaľ súdne netrestaného 19-ročného Jozefa z Košíc. Obvinený v pondelok (26.1.2015) vo večerných hodinách na brehu rieky Hornád neďaleko mosta vedúceho do obce ahanovce v Košiciach s úmyslom usmrtiť, pristúpil k osobnému motorovému vozidlu VW Polo v ktorom sa nachádzali dvaja mladí Košičania 21-ročný muž a 18-ročná žena. Obvinený oboch viackrát pobodal doposiaľ presne nezisteným ostrým predmetom, najmä do oblasti hrudníka a krku. Spôsobil im mnohopočetné bodné a rezné rany s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Obaja poškodení sa pri útoku intenzívne bránili, čím obvinenému zabránili aby svoj úmysel dokonal. Po útoku obvinený z miesta ušiel. Obaja poškodení sú tohto času hospitalizovaní v jednej z košických nemocníc. Páchateľa tohto skutku policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky po intenzívnom pátraní zadržali krátko po spáchaní činu v blízkosti čerpacej stanici na Moldavskej ulici v Košiciach. Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. Motív jeho konania ako aj bližšie okolnosti tohto skutku sú predmetom vyšetrovania. V prípade dokázania viny mu za tento obzvlášť závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Zlodej sa riadne nabalil

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v pondelok bez použitia zjavného násilia vnikol do bytu na Krosnianskej ulici v Košiciach. Z bytu odcudzil bezpečnostnú skrinku, v ktorej boli uložené šperky zo žltého a bieleho kovu, pánske a dámske hodinky, náboje kalibru 9 mm a zbrojný preukaz. Takto spôsobil škodu v celkovej výške 30.000,- eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinov porušovania domovej slobody a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Páchateľovi tohto skutku je možné uložiť trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Žena skončila pod kolesami čistiaceho vozidla

Včera (27.01.2015) o 08,30 hodine na ulici Tr. SNP v Košiciach, 44-ročný Košičan riadil nákladné motorové vozidlo zn. Mercedes Benz  /sacia kanalizačná súprava /. Pri cúvaní po chodníku pravdepodobne v dôsledku nevenovaniu sa plne vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke, narazil do 68-ročnej Košičanky. Chodkyňa po zrážke spadla na zem a bola tlačená cúvajúcim vozidlom. Pri nehode utrpela vážne zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia /trestná sadzba na 2 až 5 rokov/. Bližšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]