magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03.02.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 04 2015 - 06:54 GMT

Chlapca bodal na ulici

V nedeľu (1.2.2015) krátko po 19.00 hodine v obci Prakovce (okr. Gelnica), po predchádzajúcom nedorozumení miestny 22-ročný Ján, viackrát bodol nožom iba 16-ročného chlapca z okresu Levoča. Podľa predbežnej lekárskej správy mu spôsobil ťažké zranenie s dobou liečenia dva mesiace. Gelnickí policajti Jána obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov. Polícia prešustruje všetky okolnosti tohto skutku.

Tínedžer si pribalil šampus aj víno

Policajti Obvodného oddelenia PZ Dobšiná vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 17-ročného tínedžera z okresu Rožňava. Obvinený sa z nedele na pondelok vlámal do rodinného domu v obci Rejdová. V dome neoprávnene zotrval a následne odcudzil deky, kuchynské nože, fľašu šampanského a dve fľaše vína, rôzne potraviny a drogériu. Majiteľke spôsobil celkovú škodu za viac ako 150,- eur. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí až ročné väzenie.

Spoločnosť nežných pohlaví dôchodcu vyšla draho

Rožňavskí policajti pátrajú po dvoch doposiaľ neznámych ženách, ktoré dňa 30. januára 2015 okolo 03,00 hodine z izby jednej z rožňavských ubytovní, odcudzili peňaženku s finančnou hotovosťou 1.500,- eur a 6.000,- ČK. Ku krádeži došlo potom, čo si poškodený 71-ročný dôchodca z Rožňavy pozval k sebe na ubytovňu ženu vo veku asi 35 rokov. Žena sa najedla a z izby sa okolo polnoci vzdialila. Vrátila sa s ďalšou ženou, s ktorou u dôchodcu zotrvali do tretej hodiny ráno. Potom z izby obe odišli s tým, že idú kúpiť pivo a viac sa nevrátili. Dôchodca asi o hodinu po ich odchode zistil, že ho okradli. Krádežou  mu spôsobili škodu vo výške 1.750,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinov porušovania domovej slobody a krádeže /trestná sadzba až na dva roky/.

Maďara „načapali“ pri krádeži

Policajti oddelenia železničnej polície PZ v Čiernej nad Tisou vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 27-ročného občana Maďarska. Ten má na svedomí krádež trakčného vedenia zo stožiarov v traťovom úseku železničnej stanice Slovenské Nové Mesto a železničnej zastávky Borša. Celkovo 63 ks tzv. prieraziek odcudzil ešte v letných mesiacoch uplynulého roku. Železnici spôsobil škodu za viac ako 10.000,- eur. „Osudným“ sa mu stalo včerajšie dopoludnie, kedy sa na to isté miesto vybral kradnúť opäť. Netušil, že policajti miesto monitorovali a „čakali“ na túto príležitosť. Od stožiarov trolejového vedenia pri koľaji stihol odcudziť desať tzv. prieraziek, spôsobená škoda činí cca 1.700,- eur. Policajti obvineného zaistili a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.   

Jazdil aj napriek zákazu, ďalší vodiči skončili v policajných celách

Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia polícia obvinila 42-ročného Emila z okresu Košice-okolie. Obvinený (2.2.2015) o 08,20 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Peugeot Partner po miestnej komunikácii v obci Čaňa (okres Košice-okolie). Pri futbalovom štadióne na ulici Osloboditeľov ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Policajti pri kontrole zistili, že vodič  má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do decembra 2015. Požitia alkoholu u vodiča nezistili. Vodiča umiestnili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

V cele policajného zaistenia skončili aj ďalší dvaja vodiči, ktorých obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 21-ročný Erik z okresu Michalovce v nedeľu po 22,00 hodine viedol v obci Malčice osobné motorové vozidlo zn. VW Golf. Pri kontrole policajnou hliadkou sa podrobil dychovej skúške pri ktorej mu namerali hodnotu 0,73 mg/l (1,52 promile). 41-ročný Maroš z okresu Michalovce včera po 21,00 hodine viedol vozidlo zn. Ford Mondeo v obci Rakovec nad Ondavou. Pri kontrole hliadkou PZ dychovú skúšku na zistenie požitia alkoholu odmietol a nežiadal sa podrobiť ani lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu. V prípade dokázania viny obom hrozí až ročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]