magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18.02.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 19 2015 - 10:44 GMT

Polícia zo zabitia obvinila 57-ročného Košičana

Včera sme vás informovali o prípade úmrtia 50-ročného Košičana, ktorý na následky zranení v utorok (17.2.) v košickej nemocnici zomrel. Košickí policajti začali ihneď vo veci konať a už včera v ranných hodinách zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia podozrivého muža (57). Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov zo zločinu zabitia obvinil 57-ročného Jána z Košíc, ktorý v pondelok (16.2.) dopoludnia v záhradkárskej lokalite na sídlisku Nad jazerom v Košiciach fyzicky napadol 50-ročného muža. Muž v tom čase sedel na lavičke pri chatke, v ktorej prespával. Tohto opakovane udieral päsťami do hlavy. Keď spadol a ostal ležať na zemi, znovu ho udieral a potom aj do neho kopol. Muži spôsobil viacnásobné tupé poranenia hlavy a hrudníka, na následky ktorých v utorok popoludní zomrel. Podľa predbežnej súdnolekárskej správy bezprostrednou príčinou smrti menovaného bol šok pri polytraume a poúrazovom vnútro lebečnom a vnútro hrudníkovom krvácaní. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Policajti z krádeží obvinili dvoch mladých Košičanov

Košickí policajti OO PZ Košice Západ vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročnú Lauru z Košíc, ktorá v polovici decembra 2014 z nákupného vozíka v jednom z košických obchodných centier ukradla kabelku, v ktorej sa nachádzal mobil, peňaženka s dokladmi, platobnými kartami, finančnou hotovosťou 300 eur zväzok kľúčov. Poškodenej žene vznikla škoda 500 eur. Obvinenej mladej Košičanke v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Z krádeže obvinili aj 23-ročného Matúša z Košíc, ktorý v budove okresného úradu v Košiciach z neuzamknutej kancelárie ukradol dva mobilné telefóny, pričom v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch bol pre krádež odsúdený. Poškodenej žene vznikla škoda 380 eur. V tomto prípade obvinenému Košičanovi hrozí až trojročné väzenie.

Rodičia z Michaloviec čelia obvineniu z usmrtenia

V polovici novembra minulého roka došlo v jednom z michalovských bytov k úmrtiu 2-mesačného dievčatka. V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a nariadila vykonať pitvu. Zo znaleckého posudku súdneho lekárstva vyplynulo, že bezprostrednou príčinou smrti maloletého dieťaťa bol ťažký opuch mozgu pri splývajúcom katarálne-hnisavom zápale pľúc obojstranne a pri súčasných zápalových zmenách orgánov brušnej dutiny, kde podľa vyjadrenia znalcov sa tieto chorobné stavy nachádzajú v priamej príčinnej súvislosti s nedostatočnou hygienou a starostlivosťou poskytovanou maloletej rodičmi. Smrti maloletého dieťaťa sa dalo zabrániť včasnou návštevou zdravotníckeho zariadenia a poskytnutím včasnej odbornej a komplexnej lekárskej pomoci vrátane kontinuálnej hygienickej starostlivosti.

Na základe zabezpečených dôkazov a vykonaných potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach z prečinu usmrtenia obvinil 27-ročného muža a 19-ročnú ženu z Michaloviec. Obvinené osoby sú stíhané na slobode, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Manželke sa vyhrážal zabitím a fyzicky ju napadol

Spišskonovoveskí policajti z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 38-ročného Mareka zo Spišskej Novej Vsi, ktorý po viacerých predchádzajúcich dlhodobých a opakovaných hádkach v utorok (17.02.2015) okolo 18.00 hodine v jednom z bytov v Spišskej Novej Vsi pristúpil ku svojej manželke (34), rukou ju chytil za sánku a začal ňou lomcovať. Potom ju chytil za ruky a opakovane ju udieral o kuchynskú linku. Počas celého incidentu žene silno zovieral ruky a vyhrážal sa jej, že ju zabije. Pritom jej vulgárne nadával. Podľa predbežnej lekárskej správy žene spôsobil zranenia s dobou liečenia do 7 dní. U ženy jeho konanie vzbudilo dôvodnú obavu o život a zdravie. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. Za tento skutok mu hrozí až trojročné väzenie.  

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]