magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 11 2015 - 12:22 GMT

Muž vydávajúci sa za plynára okradol starenku

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa včera krátko po 16,00 hodine predstavil ako zamestnanec plynární a ponúkol 85-ročnej dôchodkyni z Košíc, že jej pomôže s nákupom. V byte následne využil jej nepozornosť a odcudzil jej dva prstene a retiazku zo žltého kovu, peňaženku s osobnými dokladmi a hotovosť 200,- eur. Krádežou jej spôsobil škodu za 770,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinov porušovania domovej slobody a krádeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Podvodníci často využívajú rôzne zámienky, aby sa dostali k peniazom. Práve dôverčivosť a bezbrannosť starých ľudí nahráva páchateľom. V žiadnom prípade by seniori nemali vpúšťať neznáme osoby do svojich obydlí a to aj v prípadoch ponúkanej pomoci.

Polícia pátra po páchateľovi aj odcudzených obrazoch

Polícia intenzívne pátra po páchateľovi, ktorý sa od 05. do 10. marca 2015 v obci Jaklovce (okres Gelnica) vlámal do rodinného domu, odkiaľ odcudzil dva obrazy od autora Jasuscha. Na jednom obraze je vyobrazený Čermeľský potok a na druhom je vyobrazená poľná cesta so stromami. Odcudzením obrazov a poškodením domu spôsobil majiteľke celkovú škodu vo výške najmenej 20.000,- eur. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci trestných činov porušovania domovej slobody a krádeže. Páchateľovi tohto skutku hrozí až päťročné väzenie.

Peniaze na nákup telefónov si vytlačil

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave ešte v decembri uplynulého roku začal trestné stíhanie vo veci zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov, z ktorého v týchto dňoch obvinil 37-ročného Tibora z okresu Rožňava. Obvinený v decembri 2014 vyrobil na kopírke štyri falzifikáty bankoviek  nominálnej hodnoty 50,- eur. Falzifikáty použil ako pravé na parkovisku na Sídlisku Juh v Rožňave, ako platbu za mobilný telefón. Na druhý deň tým istým spôsobom vyrobil ďalšie dva falzifikáty bankoviek nominálnej hodnoty 50,- eur a to tým istým spôsobom ako predchádzajúci deň a tieto falzifikáty použil ako pravé pri platbe za mobilný telefón. Obvinený je trestne stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Mladá Košičanka čelí ďalšiemu obvineniu

V pondelok sme v tlačovej správe informovali o mladej Košičanke, ktorá ukradla dôchodkyni z kabelky peňaženku s platobnou kartou, prostredníctvom ktorej sa pokúsila o výber peňazí (http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=mlada-kosicanka-celi-obvineniu-z-kradeze-a-neopravneneho-pouzivania-platobnej-karty-hrozi-jej-az-5-rokov-za-mrezami). Policajný vyšetrovateľ 25-ročnú Gabrielu obvinil z ďalšieho prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Obvinená žena vo februári tohto roku v predajni jedného z obchodných centier v Košiciach, využila nepozornosť ženy, ktorá tam nakupovala a z kabelky, ktorú mala položenú v nákupnom vozíku jej odcudzila peňaženku s osobnými dokladmi a platobnými kartami. Následne s takto odcudzenými kartami vykonala tri neoprávnené platby. Poškodenej žene spôsobila škodu za 150,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Opilci za volantom búrali všetko čo sa im posatvilo do cesty

Príslušníci dopravného inšpektorátu PZ zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili dvoch mužov z okresu Košice-okolie. Obvinený 62-ročný Dionýz včera (10.3.2015) o 16,00 hodine na miestnej komunikácii v obci Mokrance (okres Košice-okolie) pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou prešiel s osobným motorovým vozidlom zn. Toyota Carina do protismeru, kde narazil do oplotenia rodinného domu. Na oplotení domu spôsobil škodu vo výške 1.000,- eur. Vykonanou dychovou skúškou na prítomnosť alkoholu v dychu u vodiča policajti namerali hodnotu 1,01 mg/l (2,10 promile). Obvinený počas dopravnej nehody utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 21 dní a bol hospitalizovaný v nemocnici. Obvinený 24-ročný Matúš včera okolo 20,45 hodine na Zimnej ulici v obci Čaňa nezvládol vedenie osobného motorového vozidla zn. Seat Toledo a na rovnom úseku zišiel z cesty a narazil do garážovej brány rodinného domu. Majiteľke domu spôsobil škodu vo výške 1.900,- eur. Policajti dychovou skúškou u vodiča namerali hodnotu 1,20 mg/l (2,50 promile). Obvinený bol umiestnený v cele policajného zasitenia. Obom vodičom v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

Na miesto činu sa vrátil opäť

Rožňavskí kriminalisti v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Plešivec vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 24-ročného Miroslava z okresu Rožňava. Obvinený sa ešte v decembri uplynulého roka vlámal do miestneho baru pri futbalovom ihrisku v obci Kunová Teplica. Z baru odcudzil niekoľko fliaš s alkoholom, z chladničky nealkoholické nápoje a zo skrinky finančnú hotovosť vo výške 218,-eur. Začiatkom februára 2015 sa do toho istého baru vrátil kradnúť opäť. Vypáčil vchodové dvere na budove štadióna, vošiel do priestorov budovy, kde vypáčil dvere do baru. Následne sa vlámal do hracieho automatu, z ktorého odcudzil finančnú hotovosť viac ako 420,- eur a z chladničky  odcudzil alkohol. Odcudzením vecí spôsobil škodu za viac ako 470,- eur a poškodením zariadenia škodu za 60,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]