magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 16.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 17 2015 - 10:23 GMT

Polícia vypátrala mladého „podpaľača“

Košickí policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 24-ročného Košičana Petra. Obvinený koncom novembra uplynulého roku medzi 03.15 až 04.15 hodinou úmyselne podpálil ľavé predné koleso na osobnom motorovom vozidle zn. Fiat Punto zaparkovaného na Sputnikovej ulici v Košiciach. Požiarom došlo k poškodeniu vozidla, čím majiteľke bola spôsobená škoda za viac ako 600,- eur. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí až ročné väzenie.

Hotelový fantóm celu vymenil za hotelovú izbu

V decembri uplynulého roku sme vás informovali o mladom Košičanovi, ktorý sa ubytoval v hoteli no za služby nezaplatil: http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=hoteloveho-fantoma-uz-policia-obvinila-mlady-kosican-ma-na-rovasi-aj-kradez-veci-z-penzionu. Za predchádzajúce skutky bol odsúdený, pričom ihneď po prepustení z výkonu trestu odňatia slobody na podmienku sa ešte v ten istý deň (4.3.2015) ubytoval v jednom z košických hotelov. Pobudol tam až do 11.3.2015, pričom za ubytovanie nezaplatil. Spôsobil škodu za viac ako 400,- eur. Následne sa od 12. do 16. marca 2015 ubytoval v ďalšom hoteli v Košiciach. Ani tu však nevyplatil ubytovanie, spôsobil škodu za 580,- eur. Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto 24-ročného Lukáša z Košíc, opäť obvinili zo spáchania prečinu podvodu. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Spiaceho dôchodcu olúpili vo vlastnom dome

Polícia intenzívne pátra po dvoch doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí s kuklami na hlavách v nedeľu (15.3.2015) okolo 21.30 hodine na Mojmírovej v Michalovciach, neoprávnene vnikli na pozemok riadne oploteného rodinného domu. Rebríkom vyšli na balkón poschodia, kde vypáčili uzamknuté balkónové dvere a vošli do domu. V spálni napadli spiaceho 74-ročného majiteľa, ktorého udierali do hlavy a hrudníka a požadovali peniaze. Ruky a nohy mu zviazali páskou a elektrickým káblom, ktorý vytrhli z nočnej lampy. Z izby odcudzili finančnú hotovosťou vo výške cca 2.500,- eur. Poškodený pri útoku utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Páchateľom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Ukradli bicykel, šperky, peniaze ba aj sadenice

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 25-ročného muža z obce Jaklovce. Obvinený koncom februára 2015 krátko po 14,30 hodine na Dargovskej ulici v Košiciach, odcudzil bicykel, ktorý bol uzamknutý o zábradlie. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 500,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. Zo spáchania prečinu krádeže polícia obvinila aj 22-ročného Aleša z okresu Košice-okolie. Obvinený v polovici februára 2015 z rodinného domu na Malogyňovskej ulici v obci Gyňov (okres Košice-okolie), bez použitia násilia odcudzil šperky zo žltého kovu (prstene, prívesky, náhrdelníky, náramok a náušnice) a finančnú hotovosť 1.000,- eur. Majiteľke spôsobil škodu na odcudzených veciach vo výške 3.750,- eur. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Policajti pátrajú po doposiaľ nezistenom páchateľovi, ktorý od mája 2014 do marca 2015 z poľa pri poľnohospodárskom družstve v katastri obce Seňa (okres Košice-okolie), odcudzil 250 kusov sadeníc Kokošovsého duba. Spoločnosti so sídlom v okrese Prešov spôsobil škodu vo výške 500,- eur.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]