magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 19 2015 - 16:01 GMT

Ozbrojený muž kúpu rožkov zamenil za lúpež

Včera (18.3.2015) krátko pred 13,00 hodinou došlo v Košiciach k lúpežnému prepadnutiu. Do predajne potravín na sídlisku Dargovských hrdinov vošiel neznámy páchateľ a so zbraňou lúpežne napadol predavačku. Od predavačky opýtal 10 rožkov, pristúpil k nej k registračnej pokladni, kde stála a na pult vyložil drobné mince. Kým predavačka prepočítavala mince, páchateľ vytiahol krátku zbraň čiernej farby, nezistenej značky a nezisteného kalibru. Predavačka v domnení, že ide o vtip a atrapu zbrane, mu peniaze odmietla vydať. Páchateľ však svoju hrozbu zopakoval, zbraň obtiahol a namieril na predavačku s otázkou či jej to stojí za to. Predavačka otvorila registračnú pokladňu, z ktorej si páchateľ vybral hotovosť 30,- eur. Páchateľ s namierenou zbraňou predavačke prikázal aby si ľahla a následne z predajne odišiel. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Vypátrali vlamačov

Vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil dvoch 24-ročných Slavomírov z okresu Michalovce. Títo sa vo večerných hodinách začiatkom marca tohto roku, vlámali do rodinného domu v obci Zemplínske Kopčany. Z kúpeľne domu odmontovali a odcudzili domácu vodáreň, čím majiteľovi spôsobili celkovú škodu za viac ako 60,- eur. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec vypátrali a z prečinu krádeže obvinili Rudolfa (36) a Štefana (27) z okresu Trebišov. Obvinení vo februári tohto roku na ulici Pod Kláštorom v obci Leles (okres Trebišov) sa vlámali do plechového kontajnera v areály novostavby. Následne odtiaľ odcudzili 80 kg klincov, dve hliníkové rebríky, čakan a lopatu. Následne sa vlámali aj do ďalšieho plechového kontajnera, odkiaľ odcudzili nivelačný prístroj, lepidlo, nástroj na aplikáciu lepidla, rýchlo varnú kanvicu, predlžovací kábel ale aj pracovný odev a obuv či drobné náradie. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Autičkárov“ prichytila policajná hliadka priamo pri čine

Policajná hliadka v utorok (17.3.2015) okolo 01,00 hodiny vyrušila a priamo pri čine prichytila dvoch mladíkov, ktorí na ulici prof. Hlaváča v Michalovciach, kradli kolesá zo zaparkovaného motorového vozidla. Oboch pristihli keď na parkovisku demontovali kolesá (elektróny) s pneumatikami z vozidla zn. Š-Octavia. Takto demontované kolesá z pravej strany vozidla naložili do batožinového priestoru svojho vozidla zn. Š-Octavia, s ktorým prišli. Uvoľnili šrauby na ľavej strane vozidla avšak v tom už  pri nich stáli policajti. Krádežou kolies spôsobili majiteľovi vozidla škodu vo výške 310,- eur. Odcudzené kolesá policajti zaistili a vrátili majiteľovi. Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu krádeže obvinil Dominika (18) a Michala (24) z okresu Michalovce.  V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]