magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 23 2015 - 11:04 GMT

Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov

Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dnes 23.03.2015 na teritóriu okresu Spišská Nová Ves, zajtra 24.03.2015 v okrese Košice-okolie a v stredu 25.03.2015 v okrese Michalovce. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.

Otec nesie zodpovednosť za smrť dcéry

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach zo spáchania prečinu usmrtenia obvinil 60-ročného muža z okresu Michalovce. Obvinený muž podľa záverov vyšetrovania spôsobil z nedbanlivosti smrť svojej dcéry (35), ktorá sa vo februári udusila oxidom uhoľnatým. Ten unikol z plynového ohrievača v kúpeľni rodinného domu. Ohrievač namontoval obvinený neodborne a svojpomocne, pričom podľa vypracovaného odborného vyjadrenia na vykurovacom a komínovom telese nezabezpečil pravidelnú revíziu a nezabezpečil jeho čistenie a kontrolu. Taktiež na zariadení vykonal nedovolený zásah tým, že vyradil z prevádzky poistku proti spätnému toku spalín. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Muž týral svoju rodinu

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby obvinil 47-ročného Prakovčana. Obvinený od decembra 2009 do marca 2015 v rodinnom dome v Prakovciach (okres Gelnica) a inde, týral svoju manželku (41) a od decembra 2009 do júna 2012 týral aj jej dve deti. Spôsoboval im rôzne fyzické a psychické utrpenie bitím, ponižovaním, vyhrážaním, citovým vydieraním, bezdôvodným odopieraním  stravy, oddychu a odopieraním hygieny. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

V Prakovciach „zmizli“ rámy a šrot za takmer 80.000,- eur

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý nezisteným spôsobom od februára do marca tohto roku zo závodu bratislavskej spoločnosti v Prakovciach (okres Gelnica), ukradol sedem formovacích rámov. Hodnota jedného kusu presahuje sumu 11.000,- eur. Páchateľ z priestorov spoločnosti odcudzil aj doposiaľ presne nezistené množstvo kovového šrotu. Spoločnosť vyčíslila škodu za takmer 80.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Košičanku obvinili z nebezpečného prenasledovania

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z prečinu nebezpečného prenasledovania obvinil 27-ročnú Košičanku Annu. Obvinená v Košiciach od septembra 2014 do februára 2015, osobne a opakovane proti vôli kontaktovala 37-ročného muža a jeho 22-ročnú priateľku. Okrem sledovania dlhodobo a opakovane vyhľadávala ich bezprostrednú blízkosť na rôznych miestach najmä v okolí ich pracoviska a v mieste ich trvalého bydliska a prenasledovala ich. Takto vzbudzovala dôvodnú obavu o ich život a zdravie a podstatnou mierou dlhodobo zhoršila kvalitu ich života. Obvinenú ženu policajti zaistili a umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny pred súdom jej hrozí až ročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]