magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Veľkolepý koncert v Tabačke
@ Kultúra -> Koncerty      Apr 14 2015 - 10:43 GMT

Zásadná osobnosť súčasného avantgardného popu, kanadský huslista a multiinštrumentalista Owen Pallett vystúpi prvýkrát na Slovensku 19. apríla 2015 v košickej Tabačke Kulturfabrik. Exkluzívny koncert je súčasťou celoročného festivalu Memento More, ktorý na Slovensko prináša špičku svetovej hudby. Akcia bude zároveň poslednou veľkou udalosťou v starých priestoroch pred otvorením novej zrekonštruovanej Tabačky Kulturfabrik.

Michael James Owen Pallett (1979) je kanadský skladateľ, huslista, klavirista a spevák. Pallett, do roku 2010 známy pod pseudonymom Final Fantasy, získal viacero prestížnych ocenení - v roku 2006 Polaris Music Prize za album He Poos Clouds, v roku 2014 nomináciu na Oscara za hudbu k filmu Her. Ako producent je známy i zo spoluprác s formáciami ako Arcade Fire, Linkin Park, R.E.M, Pet Shop Boys či The National.
Na svojom konte má štyri samostatné štúdiové albumy a žánrovo môžeme jeho tvorbu zaradiť k “avantgardnému” či “barokovému popu”. Vyznačuje sa predovšetkým zasnenými až hypnotickými melódiami, ktoré často dopåňajú jednoduché, energické rytmy zafarbené jeho podmanivým hlasom. Dramaturg Tabačky Lukáš Berberich: „Owen Pallett dnes vypredáva veľké sály po celom svete. O jeho príchod sme usilovali už niekoľko rokov a sme poctení, že medzi koncertami v Budapešti a vo Varšave sa rozhodol zahrať práve v Košiciach. V Tabačke vystúpi spolu s basgitaristom Mattom Smithom a bubeníkom Robbiem Gordonom.

Koncert Owena Palleta je 5. pokračovaním celoročného festivalu Memento More, ktorý do košickej Tabačky dlhodobo prináša špičku svetovej hudobnej alternatívy a dodnes na ňom hrali formácie ako Efterklang (DK), Xiu Xiu (US), YACHT (US) a FM Belfast (ISL). 
 
Jedinečnosť tohto košického koncertu spočíva aj v komorných priestoroch pre limitovaný počet divákov. Akcia bude zároveň poslednou veľkou udalosťou v starých priestoroch pred otvorením novej  Tabačky Kulturfabrik, ktoré sa uskutoční 16. mája 2015. Nový model fungovania prinesie rozšírenie programovej ponuky i služieb, novú galériu súčasného umenia, multifunkčnú sálu pre divadlo a hudbu, nahrávacie štúdio, media laby, priestory pre co-working či rezidenčný hostel a moderné bistro.
 
Viac informácií: www.tabacka.sk

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]