magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 27 2015 - 15:46 GMT

Na cestách Košického kraja dnes bude viac policajtov

S cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky dnes budú policajti vo zvýšenej miere dohliadať nad cestnou premávkou. Na území Košického kraja sa policajti počas kontroly zamerajú najmä na dodržiavanie zákazu používať telefónny prístroj okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“ počas vedenia vozidla a dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas jazdy.

Svoju priateľku pri fyzickom útoku ťažko zranil

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach z prečinu ublíženia na zdraví obvinil 36-ročného Patrika z Michaloviec (doposiaľ 1-krát súdne trestaný pre násilnú trestnú činnosť), ktorý v polovici februára tohto roku v jednom z michalovských bytov fyzicky napadol svoju priateľku (28). Poškodenú ženu udieral do hlavy, a následne ju ťahal za vlasy. Keď sa žena bránila a útočníka chcela kopnúť, obvinený muž ju chytil za nohu a potiahol smerom nahor, pričom spadla na podlahu. Podľa znaleckého posudku poškodenej žene spôsobil ťažké zranenia s dobou liečenia 3 mesiace. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až 5 rokov, stíhaný je na slobode.

Polícia obvinila praktikanta, ktorý v domove dôchodcov kradol

Michalovskí policajti objasnili krádeže peňazí v jednom z michalovských zariadení pre seniorov. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Michalovciach z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže obvinil 22-ročného Romana z okresu Sobrance, ktorý v troch prípadoch počas vykonávania opatrovateľskej služby od 3.3. 2015 do 13.3.2015 odcudzil z izieb opatrovateľského zariadenia finančnú hotovosť v celkovej výške takmer 380 eur.. V jednom prípade sa mu asi málilo a tak sa do jednej z izieb, kde „ praxoval“, vrátil. Najprv dôchodkyni (93) z kabelky odcudzil 300 eur, na druhý deň jej z nočného stolíka ukradol 24 eur. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, stíhaný je na slobode.

V herni poškodil výherný prístroj

Michalovskí policajti z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 55-ročného Michalovčana, ktorý v sobotu (21.3.) nadránom v jednej z herní v Michalovciach poškodil výherný hrací prístroj, a to úderom päsťou. Poškodenej firme z Michaloviec spôsobil škodu viac ako 520 eur. Obvinenému Michalovčanovi za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]