magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.04.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 15 2015 - 12:02 GMT

Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov

Dnes (15.4.) na teritóriu okresu Rožňava a okresu Košice policajti vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere. Vodičov upozorňujeme na dodržiavanie predpisov, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.

Kým mladý pár v byte spal, „návšteva“ najedla

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Košice z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil 43-ročného Róberta z Košíc, ktorý sa v pondelok (13.4.) v nočných hodinách vlámal do bytu na Zimnej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol stravné lístky v hodnote vyše 32 eur. Potom si z chladničky vzal potraviny (klobásu, syr a rožok), ktoré začal konzumovať. Pri tom ho vyrušil sused, ktorý zbadal, že dvere bytu sú otvorené. Mladý pár, ktorý v byte býva, v tom čase obaja v byte spali. Privolaná policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto podozrivého muža na mieste zadržala. Následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. K poškodeniu majetku ani zraneniu osôb nedošlo. Obvinenému Košičanovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Policajti z ublíženia na zdraví obvinili 5 osôb

Policajti z Kysaku z prečinu ublíženia na zdraví obvinili 41-ročného muža z Družstevnej pri Hornáde, ktorý vo februári tohto roka po slovnej hádke v pohostinstve v obci Družstevná pri Hornáde (okr. Košice okolie) fyzicky napadol 55-ročného miestneho muža, ktorému spôsobil zranenia s dobou liečenia do 14 dní. Útočníkovi za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na dva roky

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach z prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil 17-ročného Róberta z okresu Michalovce, ktorý v novembri 2014 na mieste verejnosti prístupnom v Michalovciach bezdôvodne fyzicky napadol  37-ročného Michalovčana, ktorému spôsobil zranenia s dobou liečenia 3 mesiace. Za tieto skutky hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na dva až 5 rokov, mladistvému sa znižuje na polovicu.

.Policajti Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva obvinili troch mladíkov vo veku 20 a 22 rokov z okresu Košice okolie, ktorí vo februári tohto roku  pri zastávke autobusu v obci Skároš (okr. Košice okolie) kovovou tyčou a drevenými palicami napadli dvoch mužov a jednu ženu. Obvinení 30-ročnému mužovi spôsobili zranenia s dobou liečenia do 3 týždňov, 36-ročnému mužovi utrpel zranenia s dobou liečenia do 6 dní a 27-ročnej žene neboli spôsobené žiadne zranenia. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Potiahol“ dôchodcovi peniaze z holubníka

V jednej z obcí v okrese Košice okolie 26-ročný miestny muž pred mesiacom odcudzil  69-ročnému dôchodcovi finančnú hotovosť 1.200 eur, ktorú mal v plechovej dóze od kávy. Tú mal uloženú pod strechou v holubníku pri rodinnom dome. Policajti z Kysaku s kriminalistami z okolia mladého podozrivého muža vypátrali a obvinili z prečinu krádeže. Obvinenému mužovi za krádež hrozí až dvojročné väzenie.

Na „krku“ ma ďalšie vlámačky do chát

Včera sme v tlačovej správe informovali o 37-ročnom mužovi z obce Bracovce, ktorý je v troch prípadoch obvinený z prečinu krádeže, z toho v dvoch prípadoch v štádiu pokusu. Na rováši má toho viac. Policajti OO PZ Vinné tohto 37-ročného muža obvinili z dvoch vlámačiek do chát. Začiatkom apríla tohto roka sa vlámal do neobývanej novostavby chaty na Vinnom jazere v katastri obce Vinné (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil rôzne elektrické náradie. Poškodením zariadenia a odcudzením vecí spôsobil celkovú škodu 570 eur. V druhom prípade, asi v rovnakom čase, sa vlámal do neobývanej novostavby chaty na Zemplínskej Šírave v katastri obce Kaluža (okr. Michalovce), odkiaľ taktiež odcudzil rôzne elektrické náradie v hodnote viac ako 200 eur. Na obvineného muža bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby, hrozí mu až dvojročné väzenie.

Pred barom vytrhol žene z ruky kabelku

Policajti Obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec z prečinu krádeže obvinili 18-ročného miestneho mladíka (v minulosti viackrát súdne trestaného za majetkovú trestnú činnosť), ktorý v nedeľu (12.4.) nadránom pred jedným z barov v meste Kráľovský Chlmec (okr. Trebišov) vytrhol z ruky poškodenej 28-ročnej žene kabelku. V nej mala žena osobné veci, mobilný telefón, kľúče, peňaženku s finančnou hotovosťou 20 eur, osobné doklady i bankomatovú kartu. Policajti podozrivého mladíka v priebehu niekoľkých minút zadržali. Obvinený mladík je stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]