magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23.04. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 24 2015 - 10:55 GMT

Polícia vyšetruje požiar chatrče

Polícia vyšetruje požiar chatrče ku ktorému došlo za doposiaľ presne nezistených okolností včera v ranných hodinách v osade Masličkovo pri sídlisku Luník IX v Košiciach. Doposiaľ neznámy páchateľ počas manipulácie s otvoreným ohňom, spôsobil z nedbanlivosti požiar obývanej drevenej chatrče. Takto ohrozil životy tam bývajúcich osôb, k zraneniu osôb nedošlo. Na chatrči vznikla škoda za 200,- eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice KVP začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. V zmysle Trestného zákona páchateľovi tohto skutku hrozí až ročné väzenie.

Zmizol“ solárny panel

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v priebehu septembra 2014 až februára 2015, odcudzil solárny panel z merača teploty nachádzajúci sa pri miestnej komunikácií v obci Štós (okres Košice-okolie). Správe ciest Košického samosprávneho kraja spôsobil škodu vo výške 1.000,- eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Jasov začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

Z herne si odniesol peniaze....

Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili miestneho 19-ročného Patrika. Obvinený sa začiatkom apríla tohto roku vlámal do jednej z herní v centre Veľkých Kapušanoch. Z pod skrine obslužného pultu odcudzil peňaženku a platenú taštičku s finančnou hotovosťou vyššou ako 2.400,- eur. Spôsobil celkovú škodu za takmer 3.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Na poli vyorali granát

Včera (23.4.2015) v popoludní bola pri poľnohospodárskych prácach na poli za hospodárskym dvorom v katastri obce Jastrabie pri Michalovciach, nájdená povojnová munícia. Privolaní policajti miesto nálezu a jeho okolie zabezpečovali až do príchodu policajného pyrotechnika. Pyrotechnik na mieste zaistil delostrelecký granát z obdobia II. svetovej vojny, ktorý na mieste zneškodnil.

Polícia pripomína, že vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112. Občanom odporúčame, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]