magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 27.04. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 28 2015 - 10:56 GMT

V okrese Sobrance našli lebku

V sobotu vo večerných hodinách bol v poraste drevín a krovín v katastrálnom území obce Jasenov (okr. Sobrance), nájdený kostrový nález – lebka doposiaľ nestotožnenej osoby, nezisteného pohlavia a veku, bez spodnej čeľuste a známok tkaniva. Kostrový nález bol zaistený a bude zaslaný na expertízu. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.

Policajti prehľadávali budovy košických súdov

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera (27.04.2015) krátko pred ôsmou hodinou telefonicky oznámil na telefónne číslo Mestskej polície Košice Juh a oznámil : „v Košiciach na súde je bomba“ a následne zavolal na Miestny úrad mestskej časti Košice - Západ a oznámil : „chcem ohlásiť, že na súde je bomba“. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite boli z objektov súdov evakuovaní pracovníci i prítomné osoby. Pyrotechnické prehliadky priestorov súdov boli ukončené o 10.20 hodine s negatívnym výsledkom. Páchateľ svojím konaním úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia pracovníkov súdov v Košiciach tým, že rozširoval poplašnú správu, o ktorej vedel, že nie je pravdivá. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy /trestná sadzba jeden až päť rokov/. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Opití vodiči skončili v policajných celách

Poverený príslušník PZ z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 42-ročného Milana zo Sobraniec. Obvinený včera (27.4.2015) krátko pred 08.00 hodinou v Sobranciach (v smere do Michaloviec), viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Marea. Policajti mu namerali rýchlosť 65 km/h, čím prekročil ustanovenú rýchlosť o 15 km/h. Vodiča zastavili a pri kontrole zistili, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov do júla 2016. Pri kontrole dychovou skúškou na zistenie požitia alkoholických nápojov u vodiča namerali hodnotu 0,28 mg/l alkoholu v dychu (0,58 promile). Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Včera (26.4.2015) o 20,20 hodine došlo medzi obcami Dargov a Sečovce k dopravnej nehode. 40-ročný Pavol z okresu Vranov nad Topľou, viedol motorové vozidlo zn. Mazda 323 smerom na Sečovce. Po prejdení ľavotočivou zákrutou pri obci Trnávka zišiel s vozidlom do priekopy. Po nehode sa odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu a taktiež sa nežiadal na odber krvi ani biologického materiálu na zistenie prítomnosti alkoholických nápojov alebo inej návykovej látky v krvi. Pri nehode nedošlo k zrazeniu vodiča ani ku škode na jeho vozidle. Vodič bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]