magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.05. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      May 11 2015 - 18:48 GMT

Dievča napadli a zbili počas „venčenia“ psíka

Na tiesňovú linku 158 Operačného strediska KR PZ v Košiciach bolo krátko po 21.00 hodine oznámené, že na Pasteurovom námestí v Košiciach, skupina Rómov napadla ženu. Na miesto boli ihneď vyslané hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Košiciach. Po príchode na miesto našli 14-ročné dievča, ktoré bolo na vychádzke so svojím psom. Policajtom popísala skutok, že ju obkolesila skupina Rómov a začali si pýtať cigarety. Keď im odpovedala, že cigarety nemá, chytili ju za vlasy, sotili na zem a začali ju biť. Do dievčaťa kopali, udierali a pritom jej nadávali. Následne ju prešacovali či nemá u seba peniaze a pokúsili sa jej zobrať psa, ktorého držala na vodidle. V tom dievča začalo nahlas kričať o pomoc. Jej krik začul 26-ročný Košičan, ktorý jej pribehol na pomoc a pokúsil sa ich zadržať, čo sa mu nepodarilo. Skupinka sa rozutekala po okolí. Policajné hliadky okamžite začali pátrať po okolí a už na Južnej triede spozorovali podozrivé osoby, ktoré zadržali. Vyšetrovateľ PZ zo spáchania zločinu lúpeže obvinil 15-ročného Patrika z Košíc, chovanca reedukačného centra z ktorého ušiel. Obvinený spoločne so štyrmi maloletými kumpánmi, dve dievčatá a dvaja chlapci z Košíc a zo Sabinova vo veku 8,9,11 a 11 rokov počas útoku, spôsobili poškodenej rôzne poranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní. Materiálnu škodu jej nespôsobili. Obvineného tínedžera policajti odovzdali pracovníkom reedukačného centra. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Košickí kriminalisti vypátrali „fantóma rodinných domov“

Pracovníci Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach pracujú na objasnení sérií vykradnutých rodinných domov v Košiciach. Vypátrali a zadržali 25-ročného Michala z okresu Gelnica, ktorého vyšetrovateľ PZ obvinil zo spáchania prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. . Obvinený je zatiaľ v troch prípadoch, no policajti zhromažďujú dôkazy aj k ďalším skutkom. Do dvoch rodinných domov v Košiciach sa vlámal vo februári tohto roku. Na Roľníckej ulici z rodinného domu odcudzil rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu, detské a dámske hodinky a rôznu bižutériu. Spôsobil škodu vo výške 1.000,- eur. Na Nitrianskej ulici z rodinného domu ukradol šperky zo žltého kovu, dámske a pánske hodinky, videokameru, bižutériu a koženú tašku s finančnou hotovosťou. Pri krádeži poškodil bránku, vchodové dvere a dvere na terasu. Spôsobil celkovú škodu vo výške 1.200,- eur. Začiatkom marca 2015 sa vlámal do rodinného domu na ulici Svätého Ladislava v Košiciach, odkiaľ odcudzil šperkovnicu so šperkmi zo žltého kovu a viacero hodiniek. Spôsobil škodu za viac ako 2.000,- eur. Obvinený už bol v minulosti za majetkovú trestnú činnosť odsúdený, je stíhaný väzobne a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody šesť mesiacov až tri roky.

Kúpanie v nádrži sa skončilo tragicky

Vyšetrovateľ PZ z prečinu usmrtenia obvinil 17-ročného Jána z Krompách, ktorý sa v piatok (8.5.2015) popoludní v Krompachoch, vybral kúpať k miestnej vodnej nádrži. Spoločne so svojím rovesník z tej istej ulice sa na múriku výpuste povyzliekali. Podľa výpovedí svedkov, mali obaja tínedžeri pred kúpaním inhalovať výpary omamných látok (fetovať). Obvinený následne kamaráta z múrika sotil do vody a skočil za ním. Potom z vody vyplával a skočil mu na chrbát, čím ho zatlačil pod hladinu. Kamarát sa však z vody s trojmetrovou håbkou nevynoril. Obvinený začal plávať k brehu, obzrel sa a keď videl, že sa kamarát nevynoril, svoje veci nechal na brehu a ušiel preč. Telo z vody vytiahli príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Obhliadajúci lekár konštatoval ako príčinu smrti utopenie, bez známok vonkajšieho násilia a nariadil vykonať pitvu. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestu odňatia slobody na dva až päť rokov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]