magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Tabačka pozýva na Walter Schnitzelsson
@ Kultúra -> Koncerty      May 22 2015 - 12:08 GMT

Tabačka pozýva na koncert, ktorý sa uskutoční v sobotu večer o 21. hodine. Hlavnými aktérmi sú hudobníci z Bratislavy. Walter Schnitzelsson je mladé trio, ktoré tvoria Jozef Rezník (gitara, spev), Jakub Joštiak (basgitara, vokály) a Miroslav Michale (bicie). Ich debutový album Fever dostáva všade pozitívne hodnotenia a v rôznych rebríčkoch sa drží na popredných miestach! Dokonca si (nielen) za neho vyslúžili cenu Nováčik roka 2013 na Radio_Head Awards. Medzitým už hrali na veľkých festivaloch ako Pohoda, Grape, Rock for people, ako predkapela pre Peta Dohertyho, či dánskych Kashmir. 

Kapela funguje od jesene 2011 a ešte v zime toho roku vydali svoje prvé EP nazvané Mother, ktoré sa stretlo s pozitívnym ohlasom. Ovplyvnení starým dobrým rock’n’rollom, bluesom, klasickým punkom ale aj súčasnou indie scénou, Walter Schnitzelsson svoj zvuk stavajú na chytľavých gitarových riffoch, výrazných spevových linkách a údernej rytmickej sekcii. To všetko dochutené ich pozitívnou energiou. Živé koncerty vynikajúce živelnosťou a poriadnou dávkou úprimnosti dostali kapelu do pozornosti a človek si pri ich sledovaní uvedomí, že títo chalani jednoducho milujú to, čo robia. Skupina zvykne vystupovať aj v akustickej zostave, kedy kapelu dopåňa netradičný nástroj - tuba. V tomto zložení vydala vo februári akustické EP Ebony Sessions. 

www.wsch.bandcamp.com
www.wsch.sk

PAPYLLON začali niekedy na jeseň v roku 2010 a pokračuje konštantným, valivým tempom dodnes. Štyria, na prvý pohľad skromní ľudia, zo skromného mesta v skromnej krajine. Od začiatkov hrájú všetky žánre, ktoré im boli publikom prisúdené, od elektro-pop-alternative-indie-grunge až po rock. Popri tom všetkom šliapu na citlivé päty experimentu a náhode. A tak každým dňom v tomto vesmíre a dimenzii, posielajú tienisté vibrácie do nezasvätených uší slovenských, ale aj neslovenských poslucháčov.

www.papyllon.bandcamp.com
www.papyllonband.com

Vstup: 5€

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]