magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24.05.2015
@ Aktuálne -> Polícia      May 25 2015 - 11:06 GMT

Rozbili okná na autobuse aj na taxíku

Polícia zo spáchania prečinu poškodzovania cudzej veci obvinila dvoch mužov. 41-ročný Michal z okresu Košice-okolie, v uplynulý piatok v popoludní na Autobusovej stanici v Košiciach, rozbil sklo na autobuse zn. Crossway. Košickej spoločnosti spôsobil škodu vo výške 700,- eur. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie. Až trojročné väzenie hrozí 24-ročnému Martinovi z okresu Prešov, ktorý okrem vyššie uvedeného obvinenia čelí aj obvineniu z prečinu výtržníctva. Tento krátko pred 02.00 hodinou v polovici februára 2015 na parkovisku na ulici Protifašistických bojovníkov v Košiciach, po slovnej výmene s vodičom košickej taxislužby, kopol do zadných dverí a päsťou rozbil sklenenú výplň okna motorového vozidla Renault Thalia. Majiteľovi spôsobil škodu za takmer 500,- eur.

Spiacu ženu okradol počas cestovania vlakom

Príslušníci železničnej polície vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 63-ročného Petra z okresu Trebišov. Obvinený v sobotu (23.5.2015) okolo 08.00 hodiny počas cesty vlakom medzi obcami Michaľany-Čerhov (okres Trebišov), využil spánok 38-ročnej ženy zo Sečoviec a zo sedadla jej ukradol kabelku s osobnými dokladmi. Spôsobil jej škodu za približne 50,- eur. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Prichytili ho priamo pri čine

Michalovskí policajti z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinili 39-ročného Romana z Vrbnice. Obvinený v uplynulý piatok napoludnie vnikol do objektu miestnej spoločnosti v Pozdišovciach. Z jednej z miestností vystrihol niekoľko desiatok elektrických káblov, ktoré si chystal k odcudzeniu. Policajné hliadky ho chytili a zadržali priamo namieste aj s káblami. Spoločnosti spôsobil škodu poškodením zariadenia vo výške 20,- eur, no krádežou by spôsobil škodu za 400,- eur. Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia av prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.


Roztržka medzi bratmi skončila s nožom v brušnej dutine

Trest odňatia slobody na jeden až päť rokov hrozí 38-ročnému Jánovi, ktorého polícia obvinila z prečinu ublíženia na zdraví. Obvinený v sobotu dopoludnia v osade Jareček v obci Markušovce (okres Spišská Nová Ves) po vzájomnej roztržke so svojím bratom (33), ho dva krát bodol vreckovým nožíkom a do hrude a brucha. Spôsobil mu ľahké zranenia s predpokladanou dobou práceneschopnosti 2-3 týždne.  Obvinený z miesta ušiel, policajti ho zadržali aj s nožom.

Polícia pátra po Francúzskych Baranoch

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa v noci zo soboty na nedeľu na Lipovej ulici v obci Zemplínske Hradište (okres Trebišov), vlámal do hospodárskej budovy na dvore neobývaného rodinného domu. Odtiaľ následne odcudzil 16 kusov domácej hydiny a 4 kusy zajacov Francúzke Barany čistokrvné. Majiteľovi spôsobil škodu za viac ako 500,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

Prichytili pytliakov

V piatok popoludní bol v katastri obce Veľký Kamenec (okres Trebišov) prichytený 73-ročný dôchodca, ktorý na vodnej ploche Karčava neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva tým, že s platným rybárskym povolením, ale nedovoleným spôsobom (lovil na tri udice), ulovil šesť sumcov amerických. Miestnej rybárskej organizácii nespôsobil žiadnu škodu, nakoľko ryby boli vrátené späť do vody. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Z prečinu pytliactva je podozrivý aj 36-ročný muž z okresu Trebišov, ktorý včera napoludnie v katastri obce Veľký Kamenec, na vodnej ploche Karcsa, neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva tým, že nedovoleným spôsobom (lovil na tri udice) ulovil osem rýb (šesť sumcov obyčajných a dve karasy striebristé). Ulovené ryby boli následne vrátené do vodnej plochy. Prípad prešetrujú policajti Obvodného oddelenia PZ Streda nad Bodrogom, začali vo veci trestné stíhanie.

Pred baňou objavil viac ako tucet delostreleckých striel


V piatok dopoludnia oznámil 66-ročný muž na Obvodnom oddelení PZ Dobšiná, že v ranných hodinách na prechádzke popri lyžiarskom vleku v obci Dedinky (okres Rožňava), našiel opustenú baňu a pri jej vchode 13 kusov delostreleckých striel kalibru 40 mm a dve delostrelecké strely kalibru 37 mm z obdobia 2. svetovej vojny. Policajti miestu nálezu a jeho okolie zabezpečili do príchodu policajného pyrotechnika, ktorý muníciu bezpečne prevzal na jej zneškodnenie. 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]