magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.a 11. 06.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 11 2015 - 12:50 GMT

Košičan chcel zakryť pôvod eurami z trestnej činnosti

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil 44- ročného Miloša z Košíc z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Obvinený muž v decembri 2014 v úmysle zakryť pôvod finančných prostriedkov vo výške 297.750,-€ pochádzajúcich z trestnej činnosti a zmariť ich zaistenie pre účely trestného konania, vykonal s doposiaľ nezisteným spolupáchateľom, resp. spolupáchateľmi, prevod týchto prostriedkov z účtu košickej spoločnosti na účet spoločnosti so sídlom Seychely. Banke deklaroval dôvod prevodu najprv informáciou, že ide o splatenie pôžičky a následne fiktívnou dohodou o sprostredkovaní predaja nehnuteľností. Finančné prostriedky následne vybral v hotovosti v pobočke jednej z bánk v Košiciach a tieto použil doposiaľ nezisteným spôsobom. Prevádzané prostriedky pochádzali z trestnej činnosti spáchanej na území Francúzskej republiky, kde je vedené trestné konanie pre podvod spáchaný organizovanou skupinou a legalizáciu príjmu z trestnej činnosti. Krajský policajný vyšetrovateľ obvineného muža zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a zároveň spracuje podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny obvinenému mužovi hrozí za tento obzvlášť závažný zločin trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov.

Pravdepodobne rýchla jazda zapríčinila nehodu

Včera (10.6.) okolo 20,00 hodine došlo na Jantárovej ulici v Košiciach k dopravnej nehode, pri ktorej sa vodič i jeho spolujazdec ťažko zranili. Vodič (22) z Popradu viedol vozidlo zn. Audi A5 po ulici Pri bitúnku v smere od Jarmočnej ulici, kde v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam po prejdení železničného priecestia v blízkosti križovatky s Jantárovou ulicou s vozidlom vyšiel mimo vozovku na deliaci trávnatý pás a čelne narazil do stromu. Pri zrážke úlomky vozidla poškodili neďaleko zaparkované vozidlo zn. Opel Meriva. Našťastie iné osoby, resp. účastníkov cestnej premávky nezranil, v blízkosti sa totiž nachádza priechod pre chodcov. Pri dopravnej nehode vodič i jeho spolujazdec (23) utrpeli ťažké zranenia. Na zistenie požitia alkoholu bola vodičovi odobratá krv. Na vozidlách vznikla celková škoda vo výške 15.200 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. 

Za prvé tri mesiace tohto roka na cestách Košického kraja spôsobili vodiči s vodičskou praxou do piatich rokov 52 dopravných nehôd. Z celkového počtu 371 dopravných nehôd, je to asi sedmina. Z nich 15 bolo pod vplyvom alkoholu. Vodiči by si mali uvedomiť, že auto sa v sekunde môže zmeniť na nebezpečnú zbraň, preto žiadna frajerina za volantom nie je na mieste. Aj napriek prehnanému sebavedomiu, chýbajú im skúsenosti ako aj zručnosti vo vedení vozidla a ich preceňovanie neraz vedie k zbytočným stratám na životoch a zdraví nie len ich, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Svojím zodpovedným prístupom môže každý účastník cestnej premávky prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách.

Narazil do mestského policajta autom a tlačil ho pred sebou, potom ušiel

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinil 27-ročného Mareka z Košíc, ktorý v utorok (9.6.) v ranných hodinách na Popradskej ulici v Košiciach zaútočil na policajta Mestskej polície Košice. Mestský policajt chcel obvineného muža, ako vodiča osobného motorového vozidla zn. Ford kontrolovať, pretože parkoval na mieste označenom dopravnou značkou ako aj vodorovným dopravným značením, označujúcimi zákaz zastavenia. Keď vodič zbadal príslušníka MP, nasadol do auta a pokúsil sa z miesta ujsť. Na znamenie policajta, aby vozidlo zastavil, nereagoval a pokračoval v jazde. Následne prednou časťou vozidla narazil do policajta, ktorého náraz odsotil asi jeden meter. V jazde pokračoval, pričom opäť do policajta narazil a tlačil ho vozidlom pred sebou. Na výzvu ďalšieho zakročujúceho policajta, s vozidlom zastal, zaradil spätný chod, otočil sa a z miesta ušiel. Policajt MP utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia a PN do 10 dní. Obvinenému Košičanovi za tento čin hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov, stíhaný je na slobode.

Z domu si vzal 20 eur, keď dôchodkyňa začala kričať, peniaze vrátil a ušiel

Michalovskí policajti z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 30-ročného muža z obce Ruský Hrabovec, ktorý začiatkom mája tohto roka neoprávnene vnikol na dvor rodinného domu v obci Šamudovce (okr. Michalovce). Potom vošiel do neuzamknutého domu, kde zo stolíka vzal 20 eurovú bankovku. Keď ho majiteľka domu (71) vyrušila a začala kričať, peniaze vrátil na stolík a z domu ušiel. Skutok objasnili michalovskí kriminalisti v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ v Michalovciach. Obvinenému mužovi za tento čin hrozí až dvojročné väzenie.  

za 11.06.

Michalovskí policajti objasnili ďalší prípad, ktorý má „na rováši“ 30-ročný muž zo Sobraneckého okresu

Včera sme vás v tlačovej správe informovali o objasnenom prípade v Michalovskom okrese, kde v obci Šamudovce 30-ročný muž z obce Ruský Hrabovec v dome zo stolíka vzal 20 eurovú bankovku. Keď dôchodkyňa začala kričať, peniaze vrátil a ušiel. Michalovskí policajti muža vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody obvinili. „Na rováši“ má aj krádež dvojkolesového vozíka z pozemku rodinného domu v obci Krásnovce (okr. Michalovce) v polovici apríla tohto roku. Na pozemok sa dostal tak, že preliezol oplotenie domu. Majiteľke spôsobil škodu vo výške 35 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach 30-ročného muža zo Sobraneckého okresu obvinil z prečinu porušovania domovej slobody, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Z domu v Pavlovciach nad Uhom „zmizli“ veci za 6 tisíc eur, polícia po páchateľovi pátra

Doposiaľ neznámy páchateľ v čase od 8.6. do 11.6.2015 rozbil sklo na okne, cez ktoré vošiel do rodinného domu v obci Pavlovce nad Uhom (okr. Michalovce). Z domu odcudzil televízor, tablet, playstation, motorovú pílu, krovinorez, navigáciu, rôzne šperky zo žltého kovu a iné veci. Majiteľovi spôsobil odcudzením vecí škodu vo výške cca 6.000 eur. Na rozbitom okne vznikla škoda cca 100 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.

Policajti vypátrali trojicu „dlhoprstých“, ktorí z pokladnice jaskyne ukradli mince

 Jasovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili troch miestnych mladíkov (17, 19, 27), všetci v minulosti trestne stíhaní za majetkovú trestnú činnosti,  ktorí pred mesiacom vo večerných hodinách vypáčili okienko na pokladnici jasovskej jaskyne (okr. Košice okolie). Obvinení Jasovčania z mincovníka odcudzili finančnú hotovosť vo výške 56,50 eur ku škode Štátnej ochrany prírody SR. Obvineným za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.


Vo Švedlári zhorel neobývaný rodinný dom, škody vyčíslili na 10.000 eur

Včera (11.6.) nadránom došlo v obci Švedlár (okr. Gelnica) k požiaru  neobývaného rodinného domu. Požiarom došlo k celkovému zhoreniu rodinného domu. Spoločnosti so sídlom v Bratislave vznikla škoda vo výške 10.000 eur. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci.



 

 


 

 



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]