magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18. a 17.06.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 18 2015 - 10:44 GMT

Tínedžerovi za krivé obvinenie hrozí väzenie


Vyšetrovateľ PZ z prečinu krivého obvinenia obvinil iba 16-ročného chlapca z okresu Michalovce. Tínedžer totiž počas vyšetrovania trestnej veci prečinu krádeže ako svedok vypovedal o okolnostiach spáchania tohto trestného činu. Pri svojej výpovedi uviedol že skutok spáchal  spoločne s ďalším tínedžerom (15) a 25-ročným mužom, ktorých vyšetrovateľ následne obvinil za spolupáchateľstvo prečinu krádeže. Svoju výpoveď s účasťou 25-ročného muža na krádeži potvrdil aj ako obvinený. Pri následne vykonanej konfrontácii s obvineným 25-ročným mužom však svoju výpoveď zásadne zmenil a vypovedal, že tento muž s ním a obvineným tínedžerom krádež nespáchal. Voči mužovi tak uviedol objektívne nepravdivé obvinenie, ktoré malo zásadný vplyv na samotné trestné konanie a na vznesenie obvinenia. Za takéto krivé obvinenie v prípade dokázania viny hrozí tínedžerovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.


Prenasledoval svoju expriateľku

Spišskonovoveskí policajti z prečinu nebezpečného prenasledovania obvinili 52-ročného Mikuláša zo Spišskej Novej Vsi. Obvinený od decembra 2013 do mája 2015 v Smižanoch a v Spišskej Novej Vsi, neustále kontaktoval bývalú priateľku (48) prostredníctvom telefonátov, sms správ, sociálnej siete, emailov, ale aj osobne ju vyhľadával a sledoval pred bytom resp. obytným domom na adrese jej bydliska a v zamestnaní a to všetko proti jej vôli. Taktiež sa jej vyhrážal, že zabije jej deti a všetkých čo zavinili to, že nie sú spolu. Chovanie a agresia voči poškodenej sa stupňovala a týmto svojím konaním podstatným spôsobom zhoršil kvalitu jej života a zároveň u nej vzbudil dôvodnú obavu o jej život a život jej detí. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

za 17.06.2015

Vlámal sa do rodinného domu

Krompašskí policajti v krátkom čase vypátrali páchateľa, ktorý sa v utorok (16.6.2015) dopoludnia na Rázusovej ulici v Krompachoch, vlámal do rodinného domu. Z domu odcudzil finančnú hotovosť vo výške 150,- eur a vrecko rezaného tabaku. Kým sa dostal dnu poškodil niekoľko dverí. Majiteľke domu spôsobil celkovú škodu za 220,- eur. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 20-ročného Františka z Krompách. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Povytrhával viac ako tisíc sadeníc

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý z utorka na stredu na poli ktoré patrí  do poľnohospodárskeho pôdneho fondu za obcou Štítnik, povyťahoval sadenice zemiakov. Povytrhával okolo 1500 kusov sadeníc zemiakov, čím poškodenému spôsobil škodu vo výške najmenej 1.500,- eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci (trestná sadzba až ročné väzenie).


Za ozbrojenú lúpež mu hrozí dlhoročné väzenie

Začiatkom apríla sme Vás informovali o ozbrojenom lúpežnom prepade ku ktorému došlo v posledný marcový deň v zábavnom centre v Michalovciach  http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=zabavne-centrum-navstivil-so-zbranou. Michalovskí kriminalisti na objasnení a vypátraní páchateľa tohto zločinu intenzívne pracovali. Včera páchateľa zadržali, vyšetrovateľ PZ zo spáchania tohto zločinu obvinil 22-ročného Michalovčana ¼uboša, ktorý sa už v minulosti dopustil majetkovej a inej trestnej činnosti. Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov


 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]