magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28.06.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 29 2015 - 11:58 GMT

Za „vybavenie“ vodičáku  zinkasoval viac ako dve tisícky

Poverený príslušník PZ z prečinu podvodu obvinil 34-ročného Michala z Turne nad Bodvou. Obvinený ešte v novembri 2014 v Moldave nad Bodvou, potom čo si vypočul rozhovor dvoch osôb o tom, že nespravili skúšky na získanie vodičského oprávnenia, využil situáciu a ponúkol sa im, že im to vybaví a že na opravné skúšky ani nebudú musieť ísť. Takto s nimi uzavrel ústnu dohodu a aby to vyzeralo dôveryhodnejšie, tak od nich vyžiadal aj doklady a fotografie. Pod touto zámienkou od dvoch poškodených z Moldavy nad Bodvou (21 a 52), vylákal finančnú hotovosť vo výške 2.350,- eur, pričom k naplneniu dohody nedošlo. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Na „Farárovej jame“ prichytili pytliakov

Počas uplynulého víkendu mali členovia rybárskej stráže a policajti plné ruky práce s pytliakmi. V Rožňavskom okrese včera dopoludnia na jazere zv. Farárova jama pri obci Silica, chytila rybárska stráž trojicu miestnych obyvateľov, ktorí bez povolenia lovili ryby. Ulovili šesť rýb, ktoré následne rybárska stráž pustila späť do vody. Miestnej rybárskej organizácii bola spôsobená škoda v doposiaľ presne nezistenej výške. Trojicu mužov vo veku 23, 33 a 46 rokov poverený príslušník PZ obvinil zo spáchania prečinu pytliactva. Všetci traja skončili v cele policajného zaistenia.

V sobotu popoludní prichytila rybárska stráž dvoch mužov zo Sečoviec vo veku 21 a 27 rokov. Títo neoprávnene zasiahli do výkonu rybárskeho práva tým, že na čiastkovom povodí rieky Trnávka, lovil ryby bez platného rybárskeho lístka. Ryby lovili na vlasec s háčikom (bez udice). Jeden z nich stihol uloviť jednu rybu. Poverený príslušník PZ oboch Róbertov obvinil zo spáchania prečinu pytliactva a umiestnil ich v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny hrozí obvineným až dvojročné väzenie.

Niekto usmrtil jalovicu

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý počas uplynulého víkendu na pasienkoch v časti zvanej Brecarovský jarok v katastri obce Kolinovce (okres Spišská Nová Ves), usmrtil dvojročnú jalovicu o váhe 400 - 450 kg. Následne ju rozporcioval a presne nezistené množstvo mäsa ukradol. Poľnohospodárskemu družstvu spôsobil škodu za viac ako 800,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba až na jeden rok/.

Pod dopravné nehody sa podpísal aj alkohol

V piatok dopoludnia 72-ročný Sobrančan spôsobil v obci Tibava (okres Sobrance) dopravnú nehodu tak, že viedol osobné motorové vozidlo zn. Renault Laguna smerom od obce Vojnatina na Sobrance. Prešiel do protismeru, kde narazil do dvoch zaparkovaných vozidiel (zn. VW Passat Variant a zn. VW Polo).  Pri nehode došlo aj k poškodeniu múrika oplotenia a skrinky elektrickej prípojky rodinného domu.  Po náraze sa vozidlo prevrátilo na strechu. Pri nehode vodič utrpel ťažké zranenia s dobou práce neschopnosti cca 2 mesiace. U vodiča polícia zistila požitie alkoholu a to 0,81 mg/l (1,69 promile).  Celková škoda pri nehode vznikla za takmer 6.000,- eur. Poverený príslušník PZ vodiča obvinil zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

V sobotu podvečer došlo v obci Nižný Žipov (okres Trebišov) k dopravnej nehode. 47-ročný vodič z obce Nižný Žipov viedol po ulici Za mostom moped zn. Babetta, bez evidenčného čísla, pričom sa na priamom úseku cesty pravdepodobne nevenoval plne riadeniu mopedu a spadol na vozovku. Po dopravnej nehode bol podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,18 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu (2,46 promile). Lustráciou v evidencii vodičov policajti  zistili, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Pri dopravnej nehode utrpel zranenia s dobou PN do 7 dní, k poškodeniu mopedu nedošlo. Policajti muža umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov, poverený príslušník vznesie voči vodičovi obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Polícia opätovne apeluje na vodičov, že alkohol za volant nepatrí  

Aj napriek mnohým výzvam, každodennému výkonu služby zameraného na dohľad nad cestnou premávkou, či vykonaním rôznych opatrení zo strany polície, sa stále nájdu nezodpovedné osoby, ktoré arogantne pristupujú k zákazu viesť vozidlo pod vplyvom alkoholu. Polícia opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby nehazardovali so svojím zdravím či životom a neohrozovali iných. Práve alkohol je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd a preto voči takýmto nezodpovedným vodičom bude polícia postupovať nekompromisne. 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]