magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 15.07.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 16 2015 - 10:49 GMT

Počas spoločnej akcii zaistili vyše šesťsto dávok drogy

Policajný vyšetrovateľ v týchto dňoch zo spáchania zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 25-ročného Michalovčana Miroslava. U tohto koncom uplynulého týždňa na parkovisku na Konečnej ulici v Michalovciach, počas policajnej akcii zameranej na drogovú trestnú činnosť vykonávanej príslušníkmi kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach v spolupráci s Kriminálnym úradom finančnej správy - východ, našli plastové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky, zatavenú injekčnú striekačku s obsahom bielej látky a digitálnu váhu. Výsledky expertízy potvrdili, že plastové vrecko s obsahom 8,71 g bielej kryštalickej látky obsahovalo 71,3 % metamfetamínu. Toto množstvo by postačovalo na prípravu až 621 obvykle jednorazových dávok drogy. Policajti u obvineného následne na základe príkazu sudcu okresného súdu vykonali domovú prehliadku v byte, pri ktorej zaistili ďalšie drogy v hmotnosti cca 1,3 g, ktoré zaslali na expertízu a finančnú hotovosť vo výške 3525,- eur v rôznych bankovkách /foto v prílohe/. Obvinený je stíhaný väzobne a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Herňu vylúpil so zbraňou

Michalovskí policajti intenzívne pátrajú po neznámom páchateľovi, ktorý včera o 01,15 hodine vo Veľkých Kapušanoch zazvonil na zvonček jednej z herní. Obsluha mu spoza pultu otvorila dvere. Potom čo vošiel dnu s nasadenou čiernou kuklou na hlave, v čiernom oblečení a s krátkou zbraňou v ruke, ktorou mieril na obsluhujúci personál, si vypýtal peniaze. Zamestnankyňa herne mu zo strachu o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vo výške viac ako 400,- eur. Páchateľ si peniaze zobral a z herne odišiel. Počas lúpeže sa nikto nezranil. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže za čo páchateľovi v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. 

Z bytu zmizli šperky

Príslušníci PZ vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 43-ročnú Vieru z okresu Košice-okolie. Obvinená v apríli tohto roku počas vykonávania upratovacích služieb v byte na Palárikovej ulici v Košiciach, ukradla zo zásuviek obývacej izby bytu rôzne šperky. Majiteľke bytu spôsobila škodu za 700,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie. 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]