magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23.07.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 24 2015 - 18:38 GMT

Tínedžeri si opýtali cigaretu, potom zaútočili

Spišskonovoveskí policajti vypátrali a zo zločinu lúpeže obvinili dvoch tínedžerov z Krompách (14 a 15). Títo v stredu popoludní na poľnej ceste medzi ulicami Stará cesta a SNP v Krompachoch, spoločne s maloletým komplicom (11), lúpežne prepadli 25-ročného muža z Krompách. Potom čo ho zastavili si vypýtali cigarety, pričom poškodený muž im odpovedal, že ich nemá a pokračoval v chôdzi. Dobehol ho najmladší z trojice, ktorý ho zozadu „podkopol“. Následne na poškodeného skočil a čelom ho udrel do hlavy. V tom dobehli obaja obvinení a muža násilím držali na zemi, kde mu spoločne odcudzili baseballovú čiapku, retiazku a prstene z chirurgickej ocele a následne ušli. Poškodenému spôsobili škodu vo výške cca 70,- eur a zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Obvinení sú stíhaní na slobode a v prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až osem rokov. Najmladší z páchateľov (11) vzhľadom na svoj vek nie je trestne zodpovedný.

Bar „navštívil“ pod rúškom tmy

Košickí policajti vypátrali a zo spáchania prečinu krádeže obvinili 30-ročného Košičana Róberta F.. Obvinený sa koncom júna v nočných hodinách vlámal do jedného z košických barov. Následne z podlahy spoza baru vytrhol a ukradol kovovú ohňovzdornú skriňu s finančnou hotovosťou vo výške 400,-eur. Poškodenej spoločnosti spôsobil celkovú škodu vo výške 800,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]