magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 19 2015 - 11:06 GMT

Polícia vyšetruje krádež vo firmách

V noci z pondelka na utorok sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do skladov s náradím na pozemku novostavby domu na Breznianskej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol rôzne elektrické náradie za 3.000 eur ku škode košickej firmy. Poverený príslušník OO PZ Košice Západ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin krádeže, po páchateľovi a odcudzených veciach polícia pátra.

Dvaja z firmy „potiahli“ notebook i sadu pier, ďalší z haly 350 kíl farebného šrotu, už sú v rukách polície

Košickí policajti vypátrali a poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto vzniesol obvinenie za prečin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 31-ročnému Gabrielovi z Košíc a 24-ročnému Alexandrovi z okresu Košice okolie, ktorí sa pred vyše mesiacom vlámali do firmy na Moyzesovej ulici v Košiciach. Z kancelárie odcudzili notebook s príslušenstvom, sadu pier, reklamné predmety, rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje a finančnú hotovosť 6 eur. Majiteľovi spôsobili škodu vo výške 1.000 eur. Obvineným za tento skutok im hrozí až dvojročné väzenie.

Poverený príslušník OO PZ Košice ahanovce z prečinu krádeže obvinil 19-ročného Mária z Košíc, ktorý sa pred dvoma rokmi vlámal do haly v MČ ahanovce v Košiciach, odkiaľ ukradol 350 kg farebného kovu, predlžovací kábel a autobatériu. Košickej firme spôsobil celkovú škodu vo výške 1.200 eur. Vzhľadom na to, že tohto skutku sa dopustil ako mladistvý, hrozí mu trest odňatia slobody až na jeden rok.

Vydieral o dva roky mladšieho mladíka

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie zo zločinu vydierania obvinil 19-ročného Dušana z Trebišovského okresu, ktorý pred niekoľkými dňami prostredníctvom SMS správ a telefonátov viackrát kontaktoval 17-ročného mladíka z okresu Košice okolie s tým, že vie, že ho niekto chce zbiť a zabiť a žiadal od neho finančnú hotovosť vo výške 300 eur. Poškodený 17-ročný mladík mu z obavy o život požadovanú sumu vyplatil. Obvinený Dušan ho však opakovane kontaktoval a žiadal pod hrozbou bitky ďalšie peniaze. Včera (18.8.) popoludní mu 17-ročný mladík z obavy o život odovzdal ďalších 350 eur na parkovisku v jednej z obcí v okrese Košice okolie, kde pri preberaní peňazí obvineného Dušana zadržali príslušníci kriminálnej polície OR PZ Košice okolie. Obvinený mladík bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Dvaja podnapití mladíci z Jasova v noci „šantili“

Dnes (19.8.) krátko po polnoci bola policajná hliadka z Jasova vyslaná preveriť oznámenie, že na námestí v Jasove (okr. Košice okolie) neznáme osoby niečo rozbíjajú. Policajti na mieste zistili, že pri autobusovej zastávke sú zábrany a informačné dopravné značky nahádzané do výkopov na kanalizáciu. Na parkovisku našli porozhadzované plastové kanalizačné rúry. Potom sa policajná hliadka presunula k bráne na miestny cintorín, kde boli dva kontajnery vyvrátené. Skontrolovali objekt cintorína, kde našli poškodené kvetinové výzdoby na hroboch. V tom pri bráne začuli rinčanie skla, kde policajti zahliadli dve osoby, ktoré sa pokúšali poškodiť lavičku. Pri pokuse o útek ich za použitia donucovacích prostriedkov policajná hliadka zadržala. Následne policajti opäť prekontrolovali cintorín, pričom zistili poškodenie troch náhrobných pomníkov pri kostole a rozbitú sklenenú výplň na informačnej tabuli pri vstupnej bráne. Na mieste zistili, že ide o dvoch miestnych mladíkov vo veku 16 a 17 rokov a ako dôvodne podozrivých z protiprávneho konania ich eskortovali na policajné oddelenie. Jasovskí policajti udalosť dokumentujú zatiaľ ako prečin hanobenia miesta posledného odpočinku, z ktorého oboch tínedžerov po vykonaní potrebných procesných úkonov pravdepodobne obvinia. Nie je vylúčené, že vyšetrovaním sa trestné konanie rozšíri o ďalšie skutky. Keďže sa obaja mladiství v minulosti dopustili protiprávnej činnosti, polícia bude skúmať prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť ich zákonných zástupcov, rodičov pre podozrenie z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Michalovskí policajti vypátrali a z krádeží obvinili štyri osoby

Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil 54-ročnú ženu a 19-ročného mladíka, obaja z Pavloviec nad Uhom, ktorí od novembra do decembra 2014 neoprávnene vošli na pozemok rodinného domu v obci Pavlovce nad Uhom (okr. Michalovce) a následne sa vlámali do domu. Z domu odcudzili 65 fliaš rôzneho alkoholu, notebook, videokameru, hracie konzoly, rýchlo varnú kanvicu, športový vak, rôzne oblečenie a bytový textil. Poškodenej majiteľke vznikla celková škoda vo výške 2.500 eur. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva  obvinili dvoch Michalovčanov (19,24), ktorí začiatkom júla tohto roka prišli do areálu michalovskej nemocnice, kde sa mladší z nich vlámal do skladu. Potom zo skladu odcudzili kryt plechového rozvádzača  zdravotníckej prístroja a železnú podnož pod práčku. Odcudzené veci neskôr odpredali do zberných surovín a získané peniaze si podelili. Krádežou vecí spôsobili nemocnici škodu 15 eur. V prípade dokázania viny obvineným hrozí až dvojročné väzenie.

Muž pri výkopových prácach našiel leteckú bombu

Včera (18.8.) popoludní polícii oznámil 39-ročný muž, že pri výkopových prácach okolo svojho domu v Pavlovciach nad Uhom  našiel skorodovanú muníciu. Policajná hliadka miesto nálezu zabezpečila a na miesto bol privolaný policajný pyrotechnik Krajského riaditeľstva PZ Košice. Ten po príchode na miesto nálezu uviedol, že ide o ruskú trieštivú leteckú bombu z obdobia druhej svetovej vojny a následne muníciu bezpečne zneškodnil.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]