magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 24 2015 - 11:26 GMT

Vyhrážal sa, že zapáli policajnú hliadku

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu obvinil 37-ročného Mareka z Košíc, ktorý v piatok (22.8.) vo večerných hodinách opakovane zavolal na linku 158 a vyhrážal sa, že zapáli policajnú hliadku a buchne benzínová pumpa aj s ním. Následne policajti zistili, že v okolí budovy obvodného oddelenia PZ v MČ Košice Dargovských hrdinov obvinený muž porozlieval benzín zakúpený na neďalekej benzínovej pumpe. K zapáleniu však nedošlo. Svojím konaním obvinený muž úmyselne vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví a cudzí majetok do nebezpečenstva škody veľkého rozsahu. Obvineného muža privolané policajné hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovali pri jednom z obchodných centier na sídlisku. Keď chceli zistiť jeho totožnosť, muž sa pokúsil o útek, ale v tom mu policajti zabránili a podozrivého muža zadržali. Následne bol umiestnený v zdravotníckom zariadení. Vyšetrovateľ PZ podal podnet na spracovanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému Košičanovi za tento skutok trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Šoféroval opitý a narazil do zvodidiel

V sobotu (22.8.) popoludní došlo na rýchlostnej ceste R2 Košice Šaca, v časti Ludvíkov dvor, k dopravnej nehode osobného motorového vozidla zn. Peugeot, ktoré viedol 29-ročný vodič z obce Veľká Ida . Vodič viedol vozidlo v smere zo Šace do Košíc, pričom na rovnom úseku vozovky dostal šmyk a narazil do stredových zvodidiel. Pri náraze spolujazdec (52) utrpel ťažké zranenia. Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,76 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 1,58 promile. Policajti diaľničného oddelenia vodiča zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví a prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Taxikár opitému vodičovi vytiahol kľúče

V sobotu (22.8.) vo večerných hodinách viedol 45-ročný muž z obce Kapušianske Kľačany osobné motorové vozidlo zn. Seat Ibiza po parkovisku na Hviezdoslavovej ulici v Michalovciach, kde takmer spôsobil dopravnú nehodu tým, že v tesnej blízkosti zastavil pred zaparkovaným vozidlom taxislužby. Vodič taxislužby následne vytiahol 45-ročnému vodičovi kľúče zo spínacej skrinky auta a privolal policajnú hliadku. Tá vodiča podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,65 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje hodnotu 3,44 promile. Policajti vodiča zadržali a následne umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ  v Michalovciach 45-ročného vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]