magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 27 2015 - 11:39 GMT

Pri cúvaní zrazil dôchodcu a ušiel

Včera (26.8.) dopoludnia viedol 52-ročný vodič z Košíc osobné motorové vozidlo zn. Fiat Punto po Šafárikovej triede v Košiciach, pričom s vozidlom začal cúvať cez priechod pre chodcov na chodník. V tom čase tam stál chodec (67), ktorý chcel prejsť cez cestu po priechode pre chodcov. Cúvajúce vozidlo zadnou časťou chodca zachytilo, pričom po zrážke utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. Po náraze vodič s vozidlom na mieste nehody nezotrval a pokračoval v jazde ďalej. Netrvalo dlho a policajná hliadka vodiča vypátrala a následne podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Vodičovi bola nameraná hodnota 0,25 mg/l alkoholu v dychu a pri opakovanej dychovej skúške 0,27 mg/l, čím porušil povinnosti vodiča tým, že viedol vozidlo po požití alkoholu v takom čase, keď sa alkohol nachádzal v organizme vodiča a zároveň je dôvodne podozrivý z nesprávneho otáčania a nebezpečného cúvania podľa zákona o cestnej premávke. Dopravnú nehodu vyšetrujú policajti oddelenia dopravných nehôd ODI OR PZ v Košiciach.

Z kontajnera „zmizlo“ náradie

Polícia vyšetruje krádež náradia z kontajnera a pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa v noci z utorka na stredu vlámal do kovového pracovného kontajnera v objekte jednej zo základných škôl v MČ Košice KVP, odkiaľ ukradol rôzne elektrické náradie. Poškodenej spoločnosti vznikla celková škodia 15.000 eur. Poverený príslušník OO PZ Košice KVP začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Vlámal sa do auta

Policajti OO PZ Košice Sever vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 50-ročného Pavla z Košíc, ktorý sa v máji tohto roka vlámal do vozidla zn. Hyundai na parkovisku v Kavečanoch. Z auta odcudzil kufrík s firemnými dokladmi, pričom poškodenému majiteľovi vznikla celková škoda vyše 1.000 eur. Za tento skutok obvinenému hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia odporúča majiteľom áut

Parkovať na strážených parkoviskách, na parkoviskách s kamerovým systémom, nenechávať voľne a viditeľne položené veci na sedadlách vo vozidle, GPS v držiakoch a pod. Taktiež neprekladať veci do batožinového priestoru na parkovisku, nakoľko páchatelia trestnej činnosti sa väčšinou na parkovisku nachádzajú už pred príchodom poškodeného a sledujú vodičov, resp. spolucestujúcich, či si neodkladajú veci do batožinového priestoru, aby ich ukryli. Pritom si neuvedomujú, že tým na seba ešte viac pútajú pozornosť páchateľov trestnej činnosti.

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]