magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 28 2015 - 10:58 GMT

Za trestnú činnosť obvinili rodičov

Poverený príslušník OO PZ Košice Juh z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže obvinil rodičov, 32-ročnú Boženu z Košíc a37-ročného Jána z okresu Košice okolia, ktorí svojim dvom deťom vo veku 9 a 11 rokov umožnili od októbra 2014 do mája 2015 dopúšťať sa konaní, ktoré sú podľa Trestného zákona trestnými činmi. Za tento skutok obom rodičom hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Policajti obvinili 10 osôb

Policajti oddelenia Železničnej polície KR PZ Košice z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Košičanov (19-ročného Denisa a 21-ročného Jozefa), ktorí vo februári tohto roku na železničnej stanici Košice Barca ukradli z odstavených železničných vozňov rôzne kovové komponenty, ktoré následne odpredali v zberni druhotných surovín. Košickej spoločnosti vznikla škoda vo výške takmer 7 200 eur. Za tento skutok hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody až na tri roky.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili štyri osoby z Moldavy nad Bodvou (okr. Košice okolie) vo veku od 16 do 26 rokov, ktorí sa vlámali do miestnej výkupne zberných surovín. Najprv dvaja z obvinených v utorok (25.8.) vo večerných hodinách podliezli oplotenie, ktoré predtým poškodili a vnikli do skladu zberne. Z palety vyniesli a odcudzili 400 kg medeného šrotu. Košickej spoločnosti spôsobili škodu 1.360 eur. Na druhý deň, resp. večer, sa na miesto vrátili, pričom všetci štyria rovnakým spôsobom odcudzili zo skladu 400 kg mosadzného šrotu, ktoré vyniesli vo vreci. Škoda bola v tomto prípade vyčíslená na 720 eur. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Policajti OO PZ Veľké Kapušany z prečinu krádeže obvinili 15-ročného chlapca z Veľkých Kapušian, ktorý sa v marci tohto roka vlámal do výherného hracieho automatu v herni v uvedenej obci v Michalovskom okrese, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť 730 eur. Jeho konanie videl 18-ročný mladík z Michalovského okresu a tak ho 15-ročný chlapec požiadal, nech si sadne tak, aby bránil vo výhľade barmanke. S tým súhlasil a za to dostal z odcudzených peňazí 20 eur. Aj jeho obvinenie neminulo, polícia 18-ročného mladíka obvinila z prečinu podielnictva, za ktorý mu hrozí až trojročné väzenie. Za krádež hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Michalovčanov vo veku 18 a 19 rokov, ktorí sa pred dvoma týždňami vlámali do kotolne v areáli jedenej z michalovských základných škôl, odkiaľ odcudzili vozík, akumulačné kachle, ohrievač vody. Škole spôsobili škodu vo výške viac ako 2.000 eur. Starší z obvinených sa skutku dopustil v podmienečnom treste za inú krádež, teraz mu hrozí až trojročné väzenie. Druhému obvinenému mladíkovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia vyšetruje požiar na píle v Gelnickom okrese

V súvislosti s požiarom v areáli zv. Smolnícka píla v katastri obce Smolnícka Huta (okres Gelnica) začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. V noci zo stredy na štvrtok (z 26.8. na 27.8.) nedbanlivostným konaním doposiaľ neznámeho páchateľa došlo k požiaru drevenej budovy tzv. pílnice, v ktorej sa nachádzali dve rámové píly, dve omietacie píly, hydraulická skracovacia píla  a technologické dopravníkové zariadenie, pričom sa požiar rozšíril do okolia. Pri požiari zhorelo 45 m3 reziva, 640 m3 palivových odrezkov a nakladací stroj, pričom v areáli píly sa nachádza 6 rodinných domov, v ktorých býva približne 25 ľudí. K zraneniu osôb pri požiari nedošlo. Na likvidácii požiaru sa podieľali príslušníci HaZZ zo Spišskej Novej Vsi, z Gelnice i z Krompách. Majiteľovi píly vznikla škoda vo výške najmenej 200.000 eur.


 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]