magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 02. a 3.09. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 04 2015 - 12:20 GMT

Cyklista zrazil chodkyňu

Včera dopoludnia došlo v centre Košíc na pešej zóne Hlavnej ulice k zrážke medzi cyklistom a chodkyňou. 53-ročný cyklista z okresu Košice-okolie, premával na cestnom bicykli zn. Favorit po cyklistickom chodníku smerom od budovy štátneho divadla k Dómu Sv. Alžbety. V tomto úseku je rýchlosť pohybu cyklistov upravená zvislým dopravným značením na maximálnu rýchlosť 10 km/h. K zrážke medzi ním a tam prechádzajúcou 69-ročnou chodkyňou z Košíc došlo potom, čo chodkyňa vstúpila na cestičku pre cyklistov z ľavej strany v smere od objektu Dómu Sv. Alžbety. Chodkyňa po náraze spadla na dlažobné kocky a utrpela ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Príčina a miera zavinenia účastníkov tejto nehody sú predmetom vyšetrovania.

Pred policajnou hliadkou ušiel

Poverený príslušník PZ po vykonaní procesných úkonov zo spáchania prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 21-ročného Mareka K. z okresu Košice-okolie. Obvinený v polovici augusta v popoludňajších hodinách, viedol nákladné motorové vozidlo zn. AVIA po ceste smerom z Košíc na obec Nižná Hutka, pričom na korbe vozidla prevážal kopu sena a na nej dve osoby. Potom, čo zbadal policajnú hliadku pred mostom cer rieku Torysa (okres Košice-okolie) vozidlo rýchlo zastavil, vyskočil z neho a ušiel cez krovinatý porast pri rieke Torysa. Pravdepodobný dôvod jeho konania bol aj uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla až do októbra 2017. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Zmizlo“ niekoľko vysávačov aj vysokotlakových čističov

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa v stredu vo večerných hodinách vlámal do pobočky jednej z elektro predajní na Popradskej ulici v Košiciach. Ukradol rôznu elektrotechniku – vysávače, vysokotlakové čističe, tepovač, čerpadlo a domácu vodáreň. Poškodenej spoločnosti so sídlom v Šamoríne spôsobil škodu za viac ako 2.700,- eur.

02.09.

Svoju obeť pri lúpeži zasiahol elektrickým paralyzérom


Príslušníci kriminálnej polície v Michalovciach aj za pomoci získaných kamerových záznamov, vypátrali páchateľa zločinu lúpeže. Ku skutku došlo dňa 28. augusta 2015 krátko pred 13,00 hodinou počas jazdy autobusom medzimestskej dopravy na trati Michalovce – Košice. Páchateľ potom čo si svoju obeť vopred vyhliadol, pristúpil pred zastávkou autobusu na  Močarianskej ulici v Michalovciach k 40-ročnej žene z okresu Michalovce, ktorá sedela na sedadle v treťom rade za šoférom autobusu. K nohe jej priložil elektrický paralyzér, ktorým ju zasiahol a následne jej ukradol vak, ktorý mala položený na sedadle vedľa seba. Po zastavení autobusu na zastávke z autobusu ušiel. Poškodená neutrpela zranenie vyžadujúce si lekárske ošetrenie. Krádežou jej bola spôsobená škoda vo výške 100,- eur. Kriminalisti našli a zaistili aj paralyzér, ktorý páchateľ pri úteku pravdepodobne zahodil. Policajný vyšetrovateľ zo spáchania zločinu lúpeže obvinil doposiaľ súdne netrestaného 25-ročného Róberta M. z okresu Michalovce. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

V aute našli „marišku

Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 20-ročného Prešovčana Richarda.  Obvinený v noci zo dňa 03. na 04. júla 2015 na rekreačnom stredisku Zemplínska Šírava, stredisko Kamenec, prechovával v odkladacom priestore zadnej časti sedadla osobného motorového vozidla zn. Citroen C4 drogy. V zabalenom papieri sa nachádzala vysušená zelená rastlina, ktorú policajtom dobrovoľne vydal. Znalecký posudok potvrdil, že išlo o rastlinný materiál – sušene konope (Cannabis) s hmotnosťou 660 mg (0,66 g) a s prítomnosťou tetrahydrokanabinolu (THC) – hlavnej účinnej látky konope vyššej ako 3,0 %, postačujúcej na prípravu najmenej dvoch obvyklých jednorazových dávok drogy. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie.


Vypátrali tínedžerov, ktorí sa vlámali do garáže


Z prečinu krádeže polícia obvinila 19-ročného Mariána a 18-ročného Radoslava z Michaloviec.  Obvinení sa v polovici augusta v nočných hodinách na Námestí osloboditeľov v Michalovciach, vlámali do garáže z ktorej následne odcudzili elektrickú uhlovú brúsky, elektrickú priamočiaru pílu, dve AKU vàtačky, predlžovací kábel a krabicu so starými náhradnými dielmi na stoličky rôznych materiálov. Napokon odcudzili aj samotné kovové mreže garáže. Michalovskej spoločnosti spôsobili celkovú škodu vo výške 270,- eur. Staršiemu z obvinených (Mariánovi) vzhľadom k tomu, že bol v predchádzajúcich 24 mesiacoch za taký čin právoplatne odsúdený, hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Jeho komplicovi (18) hrozí až dvojročné väzenie.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]