magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06.09.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 07 2015 - 11:53 GMT

Košičan prechovával drogy

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo spáchania zločinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 25-ročného Radoslava z Košíc. Obvinený dňa 21. júla 2015 na Sputnikovej ulici v Košiciach, prechovával sušený rastlinný materiál konope ( Cannabis ), ktorý mal v plastovom vrecúšku. Išlo o 2,11 gramov celkovej hmotnosti s priemerným 11,6 % obsahom THC, postačujúcej na prípravu až 23 obvykle jednorazových dávok drogy a o 2,40 gramov celkovej hmotnosti s priemerným 14,5 % obsahom THC, postačujúcej na prípravu až 35 obvykle jednorazových dávok drogy. V prípade dokázania viny mu za túto drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

V Rožňavskom okrese došlo k tragickej zrážke

V piatok (4.9.2015) krátko pred 20.00 hodinou v katastri obce Brzotín, pred odbočkou na obec Brzotín, viedol 29-ročný vodič z okresu Revúca smerom z Rožňavy na Plešivec, osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia. Na priamom vodorovnom úseku cesty, za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k zrážke s 49-ročným chodcom z okresu Rožňava. Chodec pri zrážke utrpel mnohopočetné poranenia hlavy, ktorým na mieste podľahol. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo, u nebohého chodca bude vykonaná pitva. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Počas dokumentovania dopravnej nehody bola od 20,50 hodiny dňa 4.9.2015 do 00,10 hodiny dňa 5.9.2015 premávka v uvedenom úseku cesty regulovaná v jednom jazdnom pruhu striedavo, v oboch smeroch jazdy.

Rodinné dávky na deti poberala aj v zahraničí

Michalovskí policajti z prečinu podvodu obvinili 23-ročnú Alenu Ž. z okresu Michalovce. Obvinená žena ako oprávnená osoba k poberaniu rodinných prídavkov na svoje dve nezaopatrené deti, neoznámila ÚPSVaR, Odboru sociálnych veci a rodiny, že rodinné prídavky poberá aj v štáte Veľká Británia, aj napriek tomu, že o tejto povinnosti bola riadne poučená a vedela. Na deti takto neoprávnene poberala rodinné prídavky, čím za obdobie od mája 2011 do augusta 2014 pre ÚPSVaR, Odbor sociálnych veci a rodiny, spôsobila škodu za viac ako 900,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

Na cestách úradoval aj alkohol

Včera (6.9.2015) o 11,20 hodine došlo na ceste medzi obcami Kolinovce a Krompachy (okr. Spišská Nová Ves) k dopravnej nehode. 29-ročný Branislav z okresu Spišská Nová Ves viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Bravo smerom od obce Kolinovce na Krompachy. Pravdepodobne v  dôsledku neprispôsobenia rýchlosti vozidla svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, prešiel s vozidlom do protismeru, kde narazil do zvodidiel a následne do priekopy. Vodič bol podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,46 mg/l alkoholu v dychu (3,04 promile). Poverený príslušník vodiča obvinil zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

Z toho istého prečinu policajti obvinili aj 40-ročného Rastislava z Gelnice. Obvineného v sobotu (5.9.2015) krátko po 15,00 hodine zastavila a kontrolovala hliadka polície. Riadil osobné motorové vozidlo továrenskej značky Renaul Clio po miestnej komunikácii  na  sídlisku  SNP v obci Gelnica. U vodiča policajti dychovou skúškou namerali hodnotu 1,11 mg/l alkoholu v dychu (2,31 promile). V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Poverený príslušník PZ z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 49-ročného Jozefa z okresu Michalovce. Obvinený v piatok (4.9.2015) o 11,00 hodine v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie), viedol po Rožňavskej ulici osobné motorové vozidlo zn. Renault Scenic. Policajná hliadka ho zastavila a kontrolovala potom, čo pri odbočovaní na Košice, nerešpektoval dopravnú značku „Stoj daj prednosť v jazde“. Počas kontroly zistili, že vodič má právoplatným rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do marca 2016. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. Všetci traja obvinení vodiči boli umiestnení v cele policajného zaistenia.  


 


 



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]