magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 20.09.2015
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 21 2015 - 11:54 GMT

Na muža zaútočila kuchynským nožom

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinil 47-ročnú ženu z okresu Trebišov, ktorá v sobotu (19.9.) popoludní v jednej z rekreačných chát v obci Kysak (okr. Košice okolie) fyzicky napadla 50-ročného muža z Košíc. Obvinená žena po predchádzajúcej hádke muža bodla kuchynským nožom do oblasti hrudníka a brucha. Podľa predbežnej lekárskej správy napadnutému mužovi spôsobila zranenia s dobou liečenia do 10 dní, pričom vzhľadom na napadnutú oblasť tela mohlo dôjsť k ťažkému ublíženiu na zdraví. Obvinená žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia. Za tento skutok obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Pri nehode sa spolujazdec ťažko zranil

Včera (20.9.) dopoludnia došlo v katastri obce Plešivec okr. Rožňava k dopravnej nehode osobného motorového vozidla zn. Mazda (MPZ PL), ktoré viedol 25-ročný vodič (štátny príslušník Poľska). Vodič viedol vozidlo v smere od obce Pašková na obec Plešivec, pričom po výjazde z ľavotočivej zákruty pri prechádzaní následnej pravotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin vyšiel s vozidlom mimo spevnenú časť cesty a narazil do skaly vo svahu. Následne ho odrazilo, prešiel cez protismernú časť cesty, kde vyšiel mimo spevnenú časť cesty a narazil do stromu. Pri dopravnej nehode vodič utrpel ľahké zranenie, pričom bol jednorazovo ošetrený. Jeho spolujazdec (25-ročný štátny príslušník Poľska) utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. So zraneniami bol prevezený do rožňavskej nemocnice. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Na vozidle bola škoda vyčíslená na 800 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. 

Mladí sprejeri skončili v rukách polície

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Turni nad Bodvou z prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch mladíkov vo veku 24 rokov (jeden miestny, druhý z Košíc), ktorí v sobotu (19.9.) vo večerných hodinách nastriekali sprejom rôzne grafity na stenu jedného z obytného domu na Sídlisku Cementáreň v Turni nad Bodvou (okr. Košice okolie). Včera (20. 9.) okolo obeda vo svojom „umení“ pokračovali a na oplotenie rodinného domu a tiež na garážovú bránu v uvedenej obci nastriekali sprejom rôzne písmená. Bezprostredne po čine policajti oboch podozrivých mladíkov zadržali. Poškodeným vlastníkom spôsobili celkovú škodu vo výške 7.100 eur. Obvineným mladíkom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Tínedžer šoféroval s takmer 2 promile

V piatok (18.09.2015) v nočných hodinách viedol 17-ročný mladík z obce Biel osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia bez príslušného vodičského oprávnenia po Železničnej ulici v Čiernej nad Tisou (okr. Trebišov), pričom nevenoval dostatočne pozornosť riadeniu vozidla, zišiel mimo cestu, narazil do krytu verejného osvetlenia a kolesami prešiel po betónovej pätke ståpa. Po dopravnej nehode bol mladík podrobený dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,93 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 1,94 promile). Pri nehode sa nezranil. Poškodením vozidla vznikla škoda cca 150 eur, na ståpe verejného osvetlenia škoda nevznikla. Mladíka policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ nezodpovedného „nevodiča“ obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.   Za tento skutok páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]