magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

GRAND PRIX pre košických bábkarov
@ Kultúra -> Divadlo      Oct 06 2015 - 11:13 GMT

Bábkové divadlo sa zúčastnilo na 15. ročníku Medzinárodného festivalu bábkových divadiel INTER¼A¼KA 2015, ktorý sa konal 1.-3.10.2015 v Užhorode. Počas trvania festivalu herci bábkového divadla dvakrát odohrali jednu zo svojich najoceňovanejších inscenácii „Potkaniar“ v réžii Olega Žiugždu. Unikátne bábkové predstavenie podľa nemeckej legendy a poémy Mariny Cvetajevovej. očarilo nielen divákov ale aj odbornú porotu, ktorá Bábkovému divadlu udelila „GRAND PRIX“ festivalu INTER¼A¼KA 2015.

Košickí bábkari tak zopakovali triumf spred piatich rokov, kedy priniesli domov GRAND PRIX za inscenáciu „Filipko a ježibaba“ .

V priebehu festivalu boli ocenené aj osobnosti z oblasti kultúry. Medzi ocenenými bol aj riaditeľ Bábkového divadla v Košiciach ,Pavol Hrehorčák, ktorý si prevzal Cenu oddelenia kultúry Zakarpatsej regionálnej štátnej správy.

Hosťovanie a prezentácia tvorby Bábkového divadla v Košiciach bola možná vďaka projektu „Ochutnávka“ tvorby košického bábkového divadla“, ktorý finančne podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky v rámci programu Pro Slovakia.

Bábkové divadlo v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja je jediné profesionálne divadlo svojho druhu na východnom Slovensku. Funguje od roku 1959 a od svojho vzniku má na konte 198 premiér.

Ladislava Juhászová

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]