magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22. 10. 2015
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 24 2015 - 11:39 GMT

Zvalila ženu na zem a ukradla jej kabelku

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 29-ročnú Ivanu z Košíc, ktorá v polovici septembra tohto roka vo večerných hodinách medzi ulicami Stromová a Bencúrova v Košiciach pristúpila k 42-ročnej žene z okresu Košice okolie a fyzicky ju napadla. Zvalila ženu na zem a násilím jej ukradla kabelku, v ktorej mala poškodená žena osobné doklady a finančnú hotovosť 30 eur. Poškodenej žene spôsobila škodu vo výške 50 eur a zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Obvinenej žene hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na 8 rokov.

V lekárni platil 50 eurovou bankovkou, ktorá vykazovala známky nepravosti

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva OR PZ v Košiciach zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov obvinil 46-ročného Ladislava z Košíc, ktorý 22.10. okolo obeda predložil 50 eurovú bankovku ako pravú v jednom z košických stánkov PNS, pričom pracovníčka bankovku skontrolovala. Vzhľadom na to, že bankovka zjavne vykazovala známky nepravosti, pracovníčka mužovi bankovku vrátila s tým, že ide o falošnú bankovku. Obvinený potom prešiel do neďalekej lekárne, kde s touto bankovkou zaplatil za tovar. No nevyšlo mu to, pred lekárňou ho zdržala policajná hliadka. Zaistená bankovka bola zaslaná do Národnej banky Slovenska v Bratislave k expertíznemu skúmaniu. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny obvinenému hrozí trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov.

Ïalší díler drog v Rožňavskom okrese

Počas včerajšej (22.10.) akcie zameranej na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti v Rožňavskom okrese polícia zadržala 22-ročného mladíka z Krásnohorského Podhradia, ktorý približne od novembra 2014 prechovával v mieste svojho trvalého bydliska omamné a psychotropné látky – konope (Cannabis). Tie si zadovažoval z doposiaľ neznámeho zdroja a odpredával iným osobám z radov konzumentov. Pri domovej prehliadke v mieste jeho trvalého bydliska policajti našli a zaistili konope o celkovom množstve najmenej 17,88 gramov. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť najmenej 36 obvykle jednorazových dávok drogy. Zaistené veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu. V tejto súvislosti vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach už obvinil 22-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Zároveň vyšetrovateľ PZ podal podnet prokurátorovi na vzatie obvineného muža do väzby. Vzhľadom na to, že už bol v minulosti pre drogovú trestnú činnosť trestaný, hrozí mu trest odňatia slobody na  desať až 15 rokov.

Jeden z tínedžerov, ktorý lúpežne prepadol dvoch mužov, bol v podmienke

V týchto dňoch vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinila dvoch mladistvých chlapcov vo veku 16 rokov z Moldavy nad Bodvou, ktorí v piatok (16.10.) v nočných hodinách v blízkosti jedného z pohostinstiev v Moldave nad Bodvou  (okr. Košice okolie) zastavili dvoch miestnych mužov vo veku 18 a 22 rokov. Obvinení tínedžeri od mužov pod hrozbou bitky s nožom v ruke žiadali peniaze. Mladšieho z mužov odvliekli k budove bývalého zdravotníckeho zariadenia, kde mu prehľadávali vrecká, pričom sa mu podarilo ujsť. Keď ho dobehli a zvalili na zem tak zistili, že v peňaženke peniaze nemá a fyzicky ho napadli. Napadnutý mladík utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 5 dní. Za zločin lúpeže spáchaný závažnejším spôsobom konania hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Jeden z obvinených je stíhaný väzobne. Ten sa zločinu lúpeže dopustil v podmienečnom treste za inú trestnú činnosť.

Vyhrážal sa manželke zabitím

Jasovskí policajti z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili  57-ročného muža z Medzeva, ktorý sa včera (22.10.) popoludní pred zdravotným strediskom v meste Medzev (okr. Košice okolie) vyhrážal svojej manželke (59) zabitím. Bezdôvodne sa k žene otočil ako išla za ním po ulici a dal jej facku. Pritom sa jej vyhrážal zabitím a pokúsil sa ju udrieť fľašou po hlave, avšak žena sa uhla a ušla do strediska, kde požiadala o pomoc. Potom sa pobrala domov, kde chcela počkať na políciu. Keď vošla do domu, muž sa jej opätovne začal vyhrážať zabitím a natiahol sa po nôž, pričom v ďalšom jeho konaní mu zabránila policajná hliadka. Obvinený muž svojím konaním u ženy vzbudil dôvodnú obavu, že svoje hrozby uskutoční. Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a následne umiestnili do cely policajného zaistenia.  Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]